fbpx Imprimă această pagină

Trendsetteri - Apă minerală naturală: Mai curat ca lacrima, dar şi mai sigur

Publicat în categoria Trendsetteri
Publicat Luni, 10 Decembrie 2018 15:26

Ce se poate inova în materie de apă? Apa este apă, iar apa plată nu oferă prea multe oportunităţi de diferenţiere companiilor ce îmbuteliază acest produs. Un dispozitiv de filtrare mai performant, un design mai deosebit al ambalajului, eventual un dozaj optim. La cele trei direcţii se limitează potenţialul de diferenţiere în această industrie. De aceea, majoritatea îmbuteliatorilor au ales una sau maximum două direcţii prin care obţin diferenţa la raft faţă de competitori. 

 

Astfel, în sectorul destinat apelor plate, rafturile retailerilor abundă de oferte cu ambalaje menite să scoată în evidenţă produsul la raft. Sau cu ambalaje mari, minimaliste, pentru a permite o promoţie de preţ atractivă. Dozajele de 0,5 litri, 1,5 litri şi 2 litri domină acest peisaj.


Dar ce se întâmplă atunci când o companie acţionează profesio­nist pe toate cele trei direcţii de di­ferenţiere? Despre apa provenită de la izvor se spune că este „curată ca lacrima”! Dar lacrima, deşi limpede, conţine atât nitraţi, cât şi nitriţi. Astfel încât, în urmă cu câţiva ani, Carpathian Springs lansa o mare provocare pe piaţa apei plate, promovând produsul Aqua Carpatica drept singura apă din lume fără nitraţi. Purificarea apei plate comercializate a devenit astfel un trend important al acestei industrii, iar Carpathian Springs a dobândit statutul de trendsetter în această direcţie.


Anul trecut, aceeaşi companie introducea pe piaţă, tot sub brandul Aqua Carpatica, un produs cu două caracteristici noi pentru piaţa apei plate: Aqua Carpatica Kids. Noul produs are un ambalaj porţionat la 250 de ml, destinat consumatorilor minori, copii de grădiniţă sau şcoală, ambalaj al cărui capac încorporează o supapă pentru a evita scurgerea apei din recipientul plasat neglijent în ghiozdane. Cele două inovaţii – dozajul optim pentru consumul pe o perioadă scurtă a zilei şi securizarea în transport a recipientului - pla­sează, pentru a doua oară în ultimii ani, ­Carpathian Springs ca vârf de lance, ca ­trendsetter pe piaţa apelor minerale plate.


Trendul setat de Carpathian Spring prin Aqua Carpatica Kids deschide noi oportunităţi atât pentru competitori, cât şi pentru retaileri. Este dozajul de 0,25 litri optim pentru diverse ocazii de consum, astfel încât conţinutul să se păstreze proaspăt şi rece? Vor fi identificate cu certitudine mai multe categorii de consumatori ce au nevoie de un dozaj diferenţiat şi implicit de siguranţă în transportul recipientului cu apă rece şi proaspătă.

 

Citit 639 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.