fbpx Imprimă această pagină

#OameniDe5Stele: Mogyi: Procesul modernizării prin oameni de 5 stele

Publicat în categoria Oameni de 5 stele
Publicat Joi, 15 Aprilie 2021 15:03

 

Mihai NeaguMihai Neagu, Director General:
„Nebunia înseamnă să faci în fiecare zi acelaşi lucru şi să te aștepţi la rezultate diferite.” Albert Einstein

„Cred că o companie este ghidată la toate nivelurile de valorile sale. Una din valorile Mogyi este Deschiderea către oameni, către inovaţie, către comunicare, către schimbare. Când m-am alăturat echipei ştiam că avem un brand puternic, cu tradiţie, dar pentru a reuşi era nevoie de o schimbare majoră, era nevoie să devenim o companie modernă, cu focus pe Angajaţi, Brand şi Vânzări. Au urmat astfel 4 ani de schimbări importante, iar anul 2020 a fost unul extrem de provocator, atât prin prisma pandemiei, dar mai ales prin proiectele ambiţioase pe care le aveam de implementat: trecerea de la Distribuţia Directă la Distribuţia Indirectă în Canalul Tradiţional şi creşterea în Canalul Modern prin colaborarea dintre Key Account Manageri şi Departamentul Operaţional. Ambele proiecte au implicat, pe lângă schimbările de proces şi mod de lucru, schimbări de mentalitate, focus pe eficienţă şi mai ales o foarte bună comunicare a ECHIPEI. Am crezut de la început în ambele proiecte şi prin prisma experienţei ştiam că este ceea ce trebuie făcut, dar întotdeauna în practică apar şi provocări şi e important ca ECHIPA să simtă ca eşti acolo nu doar ca să monitorizezi rezultatele, ci ca să inspiri, să motivezi şi da, uneori, să pui presiune astfel încât la final să ştii că ai condus OAMENII către succes. Proiectele s-au închis cu rezultate foarte bune atât în cifre, dar mai ales, şi e lucrul de care sunt cel mai mândru, din punct de vedere dezvoltare angajaţi. ECHIPA a demonstrat adaptare, implicare, dorinţă de rezultate, astfel încât pot spune că în 2020 Mogyi a atins un nou nivel în evoluţia sa şi chiar dacă mai avem de lucru, am devenit o companie modernă, cu angajaţi de 5 stele, iar eu mă simt mândru să conduc această organizaţie, dar mai ales să fiu parte din această ECHIPĂ!”

 

 

Daniel FloroiuDaniel Floroiu, Director Comercial:
„În anul 2018 începeam două proiecte extrem de complexe: trecerea de la Distribuţia Directă la cea Indirectă în Canalul Tradiţional şi creşterea în Canalul Modern prin o mai bună comunicare management-operaţional. Pe scurt, aveam o misiune grea, asumată şi în acelaşi timp frumoasă pentru orice om de Vânzări: resetarea de la zero a departamentului comercial. E genul de proiect în care fie reuşeşti, fie eşuezi, nu prea e cale de mijloc. Mi-au dat încredere Brandul şi Oamenii care deşi speriaţi de această schimbare, au înţeles că ea trebuie făcută, că trebuie să ieşim cu toţii din zona de confort şi să facem un pas mare înainte, astfel încât obiectivele de business să fie atinse. Concluzia? Momentele dificile unesc oamenii şi le arată adevarata forţă. Am încheiat cu succes ambele proiecte, în ciuda pandemiei şi în plus, am câştigat o ECHIPĂ mai ambiţioasă, mai unită, mai profesionistă, care sunt sigur că va creşte în continuare din toate punctele de vedere! Bravo Echipa!”

 

 

Trecerea de la Distribuţia Directă la Distribuţia Indirectă în Canalul Tradiţional

 

 

Florin CălugăreanuFlorin Călugăreanu, Director Vânzări Traditional Trade:
„Cea mai mare provocare pentru mine a fost schimbarea modului de lucru cu focus pe rezultatele de business, dar mai ales pe OAMENI. Ştiam clar ce trebuie făcut, dar mai ştiam că în tot acest proces, eu personal, aveam două mari obiective: să găsesc partenerii de business potriviţi şi, în acelaşi timp, să schimb mindset- ul echipei şi să îi fac să creadă în acest proiect şi să aibă rezultate atât individual, cât şi la nivel de regiune, fiecare având specificul ei. În ceea ce priveşte echipa, cea mai mare satisfacţie este că oamenii care şi-au dorit să aibă performanţă, au reuşit acest lucru. Cred că dacă obiectivele de business sunt atinse şi dacă ECHIPA rămâne unită şi determinată, înseamnă că proiectul este unul de succes. Bineînteles că este important să continuăm cu acelaşi focus, pentru că un start bun e important, dar consecvenţa este cea care aduce rezultate pe termen lung.”

 

 

Valentin ŞuşneaValentin Şuşnea, Regional Manager TT Est:
„Pentru a reuși, trebuie să credem în primul rând că putem”. (Michael Korda). Schimbarea modelului de distribuţie a venit şi cu cea mai mare provocare - aceea de a schimba mentalitatea oamenilor noştri, învăţaţi până atunci să deţină controlul personal, în magazin, şi să influenţeze în mod direct rezultatele. Temerile lor au dispărut după ce au înţeles că au acelaşi rol în continuare, dacă se creează o simbioză între ei şi echipele Partenerilor. I-am susţinut în acţiunea de a transfera businessul către Parteneri, cu care să-şi seteze obiective comune, şi să dezvolte parteneriate solide cu toţi clienţii. Practic, acum succesul lor nu mai este unul individual, ci unul de echipă.”

 

 

Alexandru BarbuAlexandru Barbu, Regional Manager TT Sud:
„Deşi regiunea de care sunt responsabil a fost prima care a făcut trecerea către distribuţia indirectă, în momentul preluării echipei m-am confruntat cu lipsa de acomodare a unor membri la noul mod de lucru. În ciuda suportului acordat, teama de schimbare a fost mai mare, aşa că am fost nevoit să caut colegi noi care să se muleze pe valorile companiei şi să îşi asume strategia şi proiectul deja început. Nu numai că am reuşit să găsesc oamenii potriviţi, dar împreună ne-am atins obiectivele iar eu am înţeles că atunci când echipa este unită şi cu toţii urmărim aceleaşi obiective, nu există «nu se poate».”

 

 

Daniela PopaDaniela Popa, Regional Manager TT Vest:
„Schimbarea modelului de distribuţie în regiunea de vest a avut probabil cea mai mare miză, pentru că aici este home market-ul Mogyi. Trebuia să reuşim să facem această trecere fără să ne asumăm pierderi. Am început cu un census al pieţei pentru selectarea partenerilor după profilul stabilit în urma strategiei la nivel macro, în cadrul unui proces complex cu termene strânse. Putem afirma în prezent că suntem o echipă puternică cu scop comun, suntem prezenţi pe rafturile celor mai importanţi clienţi, colaborăm cu cei mai buni distribuitori care ne-au primit la ei «în casă», cu toată deschiderea, iar asta o regăsim, lună de lună, în atingerea obiectivelor.”

 

 

 

Viviana VacuViviana Vacu, Manager Zonal Sud:
„Încrederea într-un parteneriat este dată de importanţa pe care o acorzi celuilalt. De aceea mi-am dorit ca echipa distribuitorului să vadă dincolo de prezentări şi obiective lunare, calitatea produselor Mogyi. Am avut astfel iniţiativa unui sampling în cadrul căruia am prezentat şi avantajele competitive ale produselor noastre. De la acel moment am simţit că suntem o singură echipă şi că mergem în teren cu multă încredere şi ambiţie.”

 

 

 

 

 

Andrei SfabuAndrei Sfabu, Manager Zonal Est:
„Recunosc că schimbarea a fost grea, pentru că eram obişnuit ca totul să depindă de mine. Am înţeles însă nevoia de a reseta lucrurile. Am avut şansa să încep colaborarea cu unul dintre cei mai buni distribuitori din zonă, cu o echipă formată din oameni cu o experienţă vastă în domeniu. Pot spune că acum suntem practic o singură echipă: urmărim împreună obiectivele, mă implic în activitatea de teren împreună cu ei şi ne bucurăm de realizările lunare.”

 

 

 

Radu NemeşRadu Nemeş, Manager Zonal Vest:
„După mulţi ani de experienţă în distribuţia directă, am fost nevoit să învăţ din nou, să mă adaptez la noul mod de lucru şi să fac echipă comună cu partenerii de busines. Am construit cu directorii de vânzări ai distribuitorilor planuri specifice pe fiecare judeţ şi am reușit împreună să creştem distribuţia numerică şi să ne atingem obiectivele de vânzări. Chiar dacă schimbarea a fost dificilă, este plăcut ca focusul să fie exclusiv pe vânzări, fără complexitatea altor probleme ridicate de distribuţia directă.”

 

 

Creşterea în Canalul Modern prin colaborarea dintre Key Account Manageri şi Departamentul Operaţional

 

 

Anamaria MafteiAnamaria Maftei, Key Account Manager:
„Cred că anul 2020 ne-a învăţat să comunicăm mai mult, mai bine şi mai eficient atât cu echipa internă cât şi cu echipa extinsă: partenerii de business. Mi-a plăcut că în situaţia de criză, partenerii au fost deschişi la dialog şi la soluţii. Am discutat mult cu buyerii, ne-am consultat pe partea de strategie şi analiză de date şi am simţit că am găsit cele mai bune soluţii împreună. Am avut chiar situaţii când o campanie derulată exclusiv online a funcţionat mai bine decât o campanie anterioară in-store, am avut feedback-uri şi adaptări ale acţiunilor in-store în timp real. Pe scurt, a fost solicitant, extrem de dinamic, dar am colaborat foarte bine cu toţi partenerii.”

 

 

Florin BrînzeaFlorin Brînzea, Key Account Manager:
„Cred că experienţa lui 2020 a fost unică. Ceea ce reprezenta job-ul meu zilnic: discuţii cu partenerii, obiective de listări şi profitabilitate, a devenit o ecuaţie extrem de complicată în context de pandemie şi incertitudine extremă. Totul a culminat cu lockdown-ul din 25 martie, când practic pentru o lună de zile nu am mai avut echipa de field în teren şi a trebuit să suplinim această mare lipsă. A fost momentul în care am anticipat modificarea comportamentului de consum şi mutarea rapidă a clienţilor către online, atât pe platformele retailerilor cât şi către canale noi de distribuţie. În acel moment am luat decizia de a căuta parteneriatul cu cel mai mare retailer online din România şi în 8 zile livram deja prima comandă către acesta.”

 

 

Flavius PereverziiFlavius Pereverzii, Director Operaţional Modern Trade:
„Echipa este cheia, indiferent de vremuri… Pentru mine, ca leader al echipei de teren Modern Trade din cadrul Mogyi, 2020 a fost anul în care singura constantă a fost ECHIPA. Cea mai grea misiune a fost să reuşesc să menţin motivaţia în perioada lock down-ului, când oamenii au rămas acasă şi practic nu îşi mai puteau face meseria. Am ales aşa pentru că sănătatea lor este cea mai importantă şi oricât de presante erau obiectivele, mai importanţi sunt OAMENII. Dar în luna mai a venit şi perioada cea mai frumoasă: întoarcerea în teren, când echipa a fost mai motivată ca niciodată, când realizările noastre erau «vedete» la nivel de grup”.

 

 

 

Mihaela ChirilăMihaela Chirilă, Regional Manager MT EST:
„Împreună cu echipa mea ne-am setat ca obiectiv să fructificăm la maximum toate oportunităţile care apar. Am reuşit ca de fiecare dată când existau înţelegeri la nivel de centrală să implementăm plasările agreate şi, mai mult, am avut multe iniţiative locale cu impact semnificativ în sell-out. Cred că discuţiile permanente dintre Field şi Key Account Manageri, feedback-ul dat în timp real din teren, şi spiritul de competiţie creat atât în cadrul echipei cât şi la nivel naţional au fost cheia succesului într-un an total atipic.”

 

 

 

Cristian MartinCristian Martin, Regional Manager MT SUD:
„Un trend specific lui 2020 a fost creşterea canalului de proximitate. În acest sens împreună cu ECHIPA ne-am mobilizat pentru a ne asigura că obţinem cele mai bune rezultate. În plus, am urmărit permanent dinamica planogramelor, astfel încât să nu pierdem spaţii la raft. Am semnalizat situaţiile care nu ne avantajau şi alături de colegii Key Account Manageri, am remediat lucrurile în timp real.”

 

 

 

 

 

Robert MolnarRobert Molnar, Regional Manager MT VEST:
„În 2019 în urma unei decizii luate cu familia, am fost nevoit să mă relochez. Am fost bucuros să pot face asta în cadrul companiei Mogyi în care lucram deja de 8 ani. Provocarea era însă mare: trebuia să demonstrez că mă pot ocupa de o zonă mult mai extinsă, în care în calitate de Key Account Executive aveam în portofoliu clienţi din toate formatele din retailul modern. A devenit şi mai complicat în context de criză sanitară, dar am găsit soluţiile şi am atins obiectivele, astfel încât din acest an am o nouă provocare: coordonarea echipei de Vest, în calitate de Regional Manager. Aşadar, vremurile grele pot crea şi oportunităţi, important este să îţi doreşti şi să lupţi pentru rezultate!”

 

 

Silviu IlincaSilviu Ilinca, Key Account Executive SUD:
Pentru că Mogyi este leader în arahide am avut iniţiativa de a realiza o plasare demnă de această poziţie într-un hypermarket. Am organizat tot procesul: negociere locală, necesar materiale, discuţii interne privind detaliile proiectului, totul într-un timp extrem de scurt. Rezultatul? O plasare de impact, cu un sell-out semnificativ mai mare decât vânzarea regulară şi difuzarea reclamei Mogyi in-store. Plasarea a fost apreciată în cadrul Mogyi atât intern cât şi la nivel internaţional şi a fost dată ca un exemplu de acţiune de succes într-o şedinţă internă a partenerului.”

 

 

 

Adrian AcornoieAdrian Acornoie, Key Account Executive EST:
„Crede că poţi şi atunci lucrul este rezolvat pe jumătate”. Theodore Roosevelt

Schimbările din echipa de Vânzări Mogyi, au facut ca prin prisma rezultatelor deosebite să fac trecerea de la canalul tradiţional la canalul modern. Ştiam că sunt apreciat şi că pot avea rezultate, dar cu toate astea eram conştient că orice schimbare necesită timp şi readaptare. Am reuşit cu ajutorul colegilor să mă integrez rapid şi rezultatele nu au întârziat să apară: plasările mele sunt mereu premiate intern şi lansează adevărate provocări pentru toată echipa.”

 

 


 CITEȘTE EDIȚIA DIGITALĂ A CATALOGULUI OAMENI DE 5 STELE

Oameni de 5 stele Page 01

 

Citit 851 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.