fbpx Imprimă această pagină

#OameniDe5Stele: Agenţii Profi: oameni cu spirit antreprenorial devin parteneri de afaceri ai companiei

Publicat în categoria Oameni de 5 stele
Publicat Joi, 15 Aprilie 2021 14:51

 

Petruța IonițăPetruța Ioniță, Director franciză Profi:
„Linie strategică în noile planuri de dezvoltare a companiei, Programul Agent Profi raporta în martie înrolarea a mai mult de 400 de magazine operate în sistemul franciză tip agent. Modelul și-a dovedit eficiența şi puterea, fiind ideal pentru cineva care doreşte să devină antreprenor. Riscul financiar scăzut în comparație cu achiziţionarea unei francize clasice, venituri similare cu cele ale unui senior manager, operarea sub un brand cunoscut şi puternic, cel mai mare lanţ de magazine alimentare din România, sunt doar câteva din avantajele oferite de franciza tip agent de la PROFI. Motorul succesului, însă, este reprezentat de echipa de oameni de 5 stele, motivaţi, perseverenţi şi cu spirit antreprenorial, din structura naţională de management şi de la nivelul agenţilor PROFI.”

 

 

George FloreaGeorge Florea Unul dintre primii Agenți Profi
„Înaintea acestei provocări, lucram ca șef de magazin dar tot tatonam ideea unei francize: fiecare avea plusuri și minusuri. Taxa de franciză și costul amenajării erau piperate pentru mine. Mi s-a părut că programul Profi e destul de serios și că din parteneriat ambele părți am avea de câștigat, ceea ce s-a și confirmat. Ne-am dezvoltat reciproc. Și aportul meu a contribuit. Mulți m-au întrebat, iar eu i-am sfătuit să intre în program. Acum am ajuns să dețin trei francize. Amintiri dragi am multe! Sunt printre primii care au semnat. Plus mândria de a avea propria mea afacere. Și prima lună în care am făcut eu viramentele salariale când, ca antreprenor, am putut să le ofer angajaților mai mult. Ca șef de magazin poate că nu aveam posibilitățile astea.”

 

 

Sorin IordacheSorin Iordache - Agent Profi care administrează 4 francize
„În 2014, nu se prea știa de francize în România, așa că am dorit să încerc ceva nou. Mi-a plăcut simplitatea fără investiții mari și am luat primul magazin, în Brașov. Oamenii au acceptat greu că nu mai sunt angajați Profi dar, după 6 luni, am intrat în curs normal, s-a format o echipă și apoi tot ei mă provocau să mai luăm un magazin. Astăzi, am două în Brașov, unul în Săcele și unul în Baraolt, și e bine: când ai mai multe magazine și îți formezi cum trebuie cadrele în jurul tău, îți e mai uşor. Sunt satisfacții: mi-am dat seama că pot forma oameni care cresc, cărora le poți da pe mână magazine. Dincolo de salariu, oamenii au nevoie de feedback și apreciere. Trebuie să ai grijă în primul rând de partea umană, iar Profi oferă toate procedurile necesare. Fiecare magazin e unic, are clientelă diferită, la care trebuie să îți adaptezi angajații. Când ai mai multe echipe, le poți organiza astfel încât și angajații și clienții să se simtă bine împreună, să aibă satisfacții și rezultate.”

 

 

Raluca DinițăRaluca Diniță, Agent Profi Cum e să fii antreprenoare agent Profi?
„Ca orice antreprenor, femeia care conduce un magazin trebuie să fie organizată, foarte analitică în privința riscului, dar dispusă să riște. Cea mai mare provocare e latura emoțională, noi tinzând să fim mai subiective decât bărbații. Cine dorește să conducă o franciză trebuie să încerce să ia deciziile obiectiv, să își împartă foarte clar obiectivele și să găsească un echilibru în tot ce face. Câștigul cel mai mare în această poziție e siguranța pe care ți-o dă genul de business oferit de Profi, ceva ce nu se întâmplă în toate formele de antreprenoriat. Dacă aș vrea să fac un magazin de la zero, m-aș descurca, dar nu e nevoie de asta, căci Profi îți oferă tot, stoc, sisteme și, în plus, ai siguranța banilor lunar. Și acum, în pandemie, Profi mă susține în toate privințele. În plus, dacă să zicem, singură fiind aș avea o problemă cu un client, ar trebui să îmi angajez un avocat și poate şi alte resurse, dar așa, le am pe toate la doar un telefon distanță. Dar poate că cel mai mare atu al acestei poziții este independența de care te bucuri.”

 

 

Bogdan PetcuBogdan Petcu, Agent Profi - Atras de succesul rețelei noastre
„Înainte de Profi, am lucrat ca director de fabrică la o firmă românobelgiană. Simțeam că mă plafonez și, când am aflat de franciză, m-am hotărât imediat. Chiar dacă plătești garanția, e ok să-ți dea cineva o firmă la cheie, magazinul în sine. Profi mi-a făcut training trei luni de zile, era nevoie, eu venind din exterior, și mi-a pus la dispoziție infrastructura și toate programele care să îmi ușureze munca: programe de lucru cu stocurile, cu expiratele, analiza rapoartelor etc. Licențele costă, dacă eram pe cont propriu ar fi trebuit să le plătesc eu. Acum, magazinul merge bine. Cel mai important este să le imprimi încredere celor cu care lucrezi, să știe că îi susții când au nevoie. Altfel, nu stă nimeni cu tine. Totodată, să le oferi suportul financiar care le arată că sunt compensați pe măsura muncii.”

 

 


 CITEȘTE EDIȚIA DIGITALĂ A CATALOGULUI OAMENI DE 5 STELE

Oameni de 5 stele Page 01

 

Citit 557 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.