fbpx Imprimă această pagină

Noi pentru România: Profi mai aproape de oameni

Publicat în categoria Noi pentru Romania
Publicat Joi, 04 Octombrie 2018 14:43

Daniel Cîrstea, Director General PROFI Rom Food


„Viziunea noastră, a celor de la PROFI, este să aducem bucurie în fiecare casă din România. Astfel, suntem mai aproape de oameni, zi de zi, cu produse bune la prețuri cinstite. Prezența PROFI nu a trecut neobservată. Astăzi ne bucurăm de o recunoaștere care ne motivează să mergem și mai departe pe acest drum, cu forță și încredere. Ne-am format o echipă puternică și am ajuns să înțelegem publicul din România poate mai bine decât oricine altcineva, deschizând magazine acolo unde se credea că nu are sens economic să fie deschise și acumulând o experiență greu de egalat. Cu un management în proporție de peste 90% românesc, PROFI încurajează producția românească și facilitează accesul produselor locale plasând strategic centre logistice în toate cele trei provincii istorice. Peste tot pe unde am ajuns cu magazinele, nu doar că am adus produse bune și am creat locuri de muncă, dar am și putut afla direct de la sursă care sunt nevoile oamenilor. Ținând cont de ele, contribuim la mai binele comunităților locale, în special la mai binele copiilor din jurul magazinelor noastre.”


profi cifrePROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică și cu un ritm de dezvoltare nemaivăzut până acum în România. De la 82 de magazine în 2010, la sfârșitul lunii septembrie 2018 rețeaua a ajuns la peste 830, aflate în mai mult de 420 de localități. În ultimii ani, PROFI a crescut cu aproape 200 de noi unități pe an și dispune de resurse pentru a continua în același fel în anii următori. Pornită din Timișoara, unde funcționează sediul central, rețeaua are acum și sedii secundare la Cluj, Iași și București. Magazinele se dovedesc extrem de flexibile și inovatoare, operate în format Standard, Loco și City, în permanentă evoluție. Cu formatul Loco, PROFI a devenit prima rețea de la noi care demonstrează că și locuitorii zonelor din afara marilor aglomerări urbane pot să se bucure la ei acasă de calitatea produselor, de prețurile și promoțiile caracteristice retailului modern. Deloc surprinzător, sute de mii de clienți din întreaga țară își fac în prezent cumpărăturile la PROFI în fiecare zi. Ziarul Financiar recunoaște PROFI drept cea de a 44-a cea mai valoroasă companie din România în 2017, în urcare de pe locul 50 în anul anterior.


profi 34Prin numărul angajaților săi, PROFI se află printre primele trei-patru companii creatoare de locuri de muncă de la noi și, datorită expansiunii sale accelerate, rețeaua se află în situația de a oferi poate cele mai mari șanse de promovare profesională rapidă din economie. PROFI încurajează producția locală și colaborează cu câteva mii de furnizori foarte diverși, care merg de la furnizori de marfă comercială sau de bunuri non-marfă folosite în scop intern pentru consum propriu, furnizori de servicii diverse, furnizori de materiale de construcții și electrice folosite la construcția magazinelor, și până la agenți ce gestionează magazine și proprietari de spatii care încasează chirii în contextul în care majoritatea locațiilor rețelei sunt închiriate. Aproape 80% din totalul achizitiilor PROFI provine de la furnizori din România și doar circa 20% din achiziții vin din afara țării.


campaniePuternica bază logistică a companiei însumează aproape 9 hectare și continuă să se dezvolte. Centre de distribuție amplasate la Apahida, Ploiești și Roman, și platformele din Timișoara, Cluj și București alimentează ritmic magazinele, circa 300 de camioane străbătând zilnic șoselele în acest scop.


Cu donații făcute constant începând cu anul 2011, PROFI se implică activ în societate, finanțând proiecte ale unor ONG-uri ce vin în principal în sprijinul copiilor, atât al celor cu probleme de sănătate sau de integrare social, sau care provin din medii sociale defavorizate, cât și din al celor cu rezultate școlare deosebite din întreaga țară.

Citit 1333 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.