fbpx Imprimă această pagină

Noi pentru România: România - un pilon al viziunii unui viitor fără fum al Philip Morris International

Publicat în categoria Noi pentru Romania
Publicat Joi, 04 Octombrie 2018 14:37

Branislav Bibic, Director General , Philip Morris România

„Philip Morris este prezent în România din 1993, și de atunci a avut un parteneriat stabil și de încredere cu această țară și oamenii săi. A fost un pariu când am ales România să fie a patra piață din lume pentru lansarea IQOS. România este cunoscută pentru deschiderea ei față de culturi diferite și pentru adoptarea de noi tendințe și tehnologii. Zeci de mii de fumători români au renunțat deja la fumat și au adoptat IQOS – un sistem revoluționar care încălzește tutunul. Iar anul trecut am ales ca România să fie unul dintre pilonii viziunii unui viitor fără fum pe care compania o are și am investit peste 490 milioane de euro în transformarea fabricii din Otopeni.”

Philip Morris este prezentă în România din anul 1993, și de atunci a pus bazele unui parteneriat stabil și de încredere. În 2017, Philip Morris anunța o investiție semnificativă în fabrica de țigări din Otopeni. Anul trecut a fost demarată o investiție de 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni, România, într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul revoluționar al Philip Morris International care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS.


Planul investițional se desfășoară conform planului prin construcția unei zone de prelucrare a tutunului pentru noile produse, dar și prin extinderea numărului de linii de producție. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.


Fabrica de la Otopeni este una dintre cele mai eficiente fabrici din ecosistemul Philip Morris International, fiind recunoscută pentru flexibilitate, eficiență și standardele de calitate înalte. Faptul că această unitate de producție a fost aleasă pentru conversie arată puterea angajamentului companiei față de un viitor fără fum și față de România.
Fabrica din Otopeni este a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun - HEETS.


philip moris cifreÎn luna octombrie a anului 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima țară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveția, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel.


Fabrica Philip Morris din România este una dintre fabricile care au beneficiat, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție. Până la finalul anului 2018, mare parte din investiția în fabrică va fi finalizată prin construirea unei noi zone de procesare a tutunului și extinderea unității de producție actuale.


Dintre fabricile care au început, în 2017, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc și rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Una dintre principalele piețe către care sunt exportate produsele din Otopeni este Japonia, însă exporturile se îndreaptă și către piețe din Uniunea Europeană și piața locală.
Odată finalizată, noua fabrică va deservi piețele internaționale, generând astfel o contribuție semnificativă la exporturile României.


Dintre fabricile care au început procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc și rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția. Fabrica din România va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia, unul dintre primele exporturi fiind făcut, în toamna anului trecut, către Japonia.
În 2017, fabrica a trecut printr-o primă fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaților actuali, aceasta presupunând training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.


IQOS este un sistem electronic care încălzește tutunul în loc să îl ardă, generând un vapor care permite fumătorilor adulți să consume produse din tutun fără fum, fără scrum și fără ardere. Mai mult decât atât, IQOS este un produs fundamentat științific, care are la bază un program continuu de cercetare riguroasă, sistematică și transparentă, demarat acum peste 10 ani. Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 4,5 miliarde de dolari în cercetare și în dezvoltarea de noi produse. Rezultatele cercetărilor care au evaluat potențialul de risc redus al IQOS sunt foarte promițătoare, iar compania pune la dispoziția celor interesați, în mod transparent, metodologiile, stadiile studiilor, precum și concluziile lor, pentru a fi reexaminate și verificate independent de către terți. Programul nostru de cercetare este inspirat de practicile consacrate ale industriei farmaceutice și este bazat pe ghidurile de bune practici utilizate de autoritățile de reglementare.


IQOS este primul produs care încălzește tutunul în loc să îl ardă și a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în orașe importante din peste 32 de piețe la nivel global.
De la lansarea pe piața din România, în noiembrie 2015, IQOS a înregistrat rezultate foarte bune, fiind primul produs de pe piața locală ce încălzește tutunul, având astfel potențial de reducere a riscurilor asociate fumatului.


Principalul obiectiv pe care Philip Morris l-a avut în dezvoltarea IQOS este acela de a reduce riscurile asociate fumatului și de a oferi fumătorilor adulți o alternativă mai bună decât continuarea fumatului. IQOS a eliminat combustia și fumul și astfel IQOS reduce, în medie, cu 90%-95 % nivelurile substanțelor nocive față de țigarete. Desigur, aceast lucru nu înseamnă că utilizarea dispozitivului IQOS este lipsită de riscuri, ci că folosirea exclusivă a IQOS este probabil să prezinte un risc mai redus pentru fumători comparativ cu continuarea fumatului de țigarete convenționale.


Viziunea Philip Morris International este ca, într-o zi, toți fumătorii care altfel ar continua să fumeze, să treacă la utilizarea dispozitivelor de tipul IQOS care încălzesc tutunul și nu îl ard. Iar evoluția numărului de utilizatori din ultima perioadă ne oferă perspective pozitive în această direcție – la nivel global, peste 5 milioane de fumători au ales IQOS.


philip moris fabricaPoziționarea fabricii în context geografic și performanțele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cele peste 5 milioane de utilizatori IQOS la nivel global care aleg această metodă de a consuma tutunul nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung, aceea de a contribui la crearea unui viitor fără fum.


Această categorie este la început și cu siguranță vor exista și alte investiții pentru dezvoltarea de noi produse care să ofere fumătorilor satisfacția tutunului, reducând cât mai mult riscurile asociate acestui consum. Un alt aspect foarte important este zona de cercetare și studii cu privire la aceste noi produse – Philip Morris a investit peste 4.5 miliarde de dolari în dezvoltarea și cercetarea științifică a acestor produse și va continua acest lucru.


Philip Morris operează în România cu două entități: Philip Morris România - fabrica din Otopeni și Philip Morris Trading - zona de comercializare, însumând peste 900 de angajați.

Citit 1281 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.