fbpx Imprimă această pagină

Noi pentru România: Povestea reinventării unui business autohton

Publicat în categoria Noi pentru Romania
Publicat Joi, 04 Octombrie 2018 14:30

Dan Minulescu, CEO Macromex


„Cred cu tărie că o companie românească poate concura, cu avantaje competitive vizibile, cu aproape orice companie multinațională. Am căutat să luam ce e mai bun de la aceste ­companii și să le depășim limitările, păstrând însă valorile tipice unei companii profund ­antreprenoriale. Experiența în domeniu, ­pasiunea de a fi mereu cu un pas înainte, profesionalismul întregii echipe, curajul de a ne asuma riscuri și viteza de reacție la ­oportunitățile și schimbările pieței au ­determinat evoluția constantă și susținută a companiei în cei 25 de ani de activitate.
Prin brandurile noastre și cele ale ­­partene­rilor noștri aducem mereu ceva nou în viața ­consumatorului, pe care l-am provocat și vom continua să-l cucerim cu experiențe unice.
Cei care ne aleg zilnic din rafturi ne ­apreciază pentru calitatea cu care îi ­răsplătim ­permanent. Cei care nu ne cunosc ne vor ­descoperi și vor fi cuceriți pe loc. Promitem calitate superioară, siguranță și încredere.” 

Logo Macromex no tagline orizontalCompania Macromex a fost fondată în 1993 de antreprenorul Dan Minulescu. La momentul respectiv a reprezentat un business ambițios, vizionar pentru piața acelor ani: distribuție de produse congelate. Eforturile susținute, ­­­par­tenerii sustenabili și valorile care au stat la baza companiei au condus-o rapid la poziția de lider în piața de congelate, devenind un punct de referință pentru jucătorii și profesioniștii din domeniu.


macromex cifre cheieÎn 2009, Macromex a demarat un proces de reinventare într-o piață deja matură, cu ­puternice contracții economice. Evoluția nu mai putea fi reprezentată de numărul de oameni, flota auto și suprafața de depozitare. ­Macromex a captat avantajele unei echipe care este în contact cu un proiect de la primele idei până la momentul în care un produs finit ajunge în mâna consumatorului. Scara de valori s-a modificat. Acum își măsoară performanța prin poziția și cota de piață, prin notorietatea mărcilor proprii și cele ale partenerilor, dar cel mai important, prin ceea ce aduce în plus în viața consumatorilor.


Edenia, La Strada și Corso sunt cele mai importante branduri create de Macromex în România. Ele s-au impus rapid în piață, ­distingându-se prin calitate superioară, inovație și creativitate în comunicare. Astăzi ocupă poziții de top și reprezintă peste 50% din business.


Edenia este brandul de produse ­congelate lider pe segmentul premium, cu o gamă ­extinsă de produse ce acoperă multiple ­categorii (legume, pește, semipreparate, pizza, specialități din carne, patiserie) și în același timp brandul care și-a asumat rolul de a crește ca­tegoria de congelate în România și de a informa corect consumatorul cu privire la beneficiile acestor produse. Într-o piață cu mulți jucători internaționali de renume, Corso a devenit încă de la lansare brandul numărul 1 de înghețată, poziție pe care și-o ­consolidează cu fiecare an. La Strada, înghețata ­premium pret-à-porter, aduce consumatorilor ­ingrediente din cele mai exotice locuri din lume într-o colecție de înghețate și sorbeturi ce se remarcă prin calitatea excepțională.


De 25 de ani Macromex este cel mai important furnizor de produse congelate din România, cu peste 1.000 SKU-uri în portofoliu. Compania investește constant atât în dezvoltarea produselor, cât și în dezvoltarea unei structuri logistice ce îi permite să livreze rapid produsele în orice colț al țării, dar și în cele mai importante țări din Europa, în doar 24 de ore. În 2014 a inaugurat la Câmpia Turzii cel mai modern centru logistic și cel mai înalt high-bay de produse congelate din Europa – Edenia Distribution Center, un proiect ambițios, unic în România, rezultat al unei munci considerabile. Acesta se află foarte aproape de o altă investiție importantă, cea mai modernă fabrică de panificație congelată: La Lorraine România, un joint venture cu La Lorraine ­Bakery Group. Iar în următorii doi ani, focusul este pe crearea unui nou centru logistic, în zona de sud a țării.

Citit 655 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.