fbpx Imprimă această pagină

Noi pentru România: De ce este Kaufland mai mult decât un loc de unde îți faci cumpărăturile?

Publicat în categoria Noi pentru Romania
Publicat Joi, 04 Octombrie 2018 12:38

 Marco Hößl, Director General Kaufland România

"Sustenabilitatea a fost tot timpul un pilon important, integrat, în modul cum Kaufland își desfășoară activitatea. Luăm decizii cântărind cu atenție impactul asupra mediului înconjurător, asupra comunităților în care ne desfășurăm activitatea, asupra lanțului de furnizori, a clienților și a angajaților noștri. Procesul de consolidare a companiei și dezvoltarea unei colaborări strânse cu stake-holderii noștri au fost motivele care au stat la baza deciziei de a realiza un prim exercițiu al raportării de sustenabilitate. Raportul prezintă într-un mod formal, dar în același timp clar structurat și organizat, strategiile, acțiunile și planurile de viitor ale Kaufland România. Credem cu tărie că acest raport și strategia care se conturează odată cu realizarea lui sunt un prim pas pentru a susține această călătorie comună către un viitor mai bun."

 

Kaufland cifre 1Din poziția sa de cel mai mare retailer din România, Kaufland are un rol important în dezvoltarea economică a țării. Modul Kaufland România de a-și pune amprenta asupra dezvoltării economice locale are patru direcții strategice (susținerea producătorilor români, grija față de angajați, susținerea mediului și a comunităților locale), care ne asigură că ceea ce facem zi de zi contribuie la dezvoltarea sustenabilă a afacerii noastre.


Încurajăm și susținem dezvoltarea economiei locale prin politica achizițiilor de la producători români, prin promovarea de practici transparente și responsabile în relațiile cu partenerii de afaceri, prin susținerea și grija acordată angajaților, dar și prin contribuția pe care o aduce la creșterea gradului de conștientizare a temelor precum consumul responsabil, grija față de mediu și susținerea comunităților locale.

 

 

Kaufland cifre 2 Strategia de dezvoltare locală a Kaufland România pune în prim plan susținerea producătorilor români, prin promovarea consumului de produse locale și prin mixul de produse din magazinele proprii, unde peste 50% dintre produsele listate provin din România.

 

Pentru a putea ajunge în acest punct și pentru a susține creșterea producției locale, Kaufland România a derulat în ultimii ani mai multe acțiuni și investiții, precum parteneriatul cu Cooperativa „Țara mea”, certificarea Global G.A.P. (Good Agricultural Practices), inițiată în 2016 ca un program național care sprijină producătorii locali de legume și fructe să obțină cea mai prestigioasă și răspândită certificare de calitate și siguranță alimentară din lume pentru produsele lor, sau Târgul de bunătăți românești.


Investițiile derulate de Kaufland România în ultimii ani în creșterea capacității producătorilor români au culminat cu lansarea în 2017 a primului brand marcă proprie de produse românești.
„Vreau din România” a fost lansat cu un design inspirat din motivele tradiționale românești reinterpretate în linie cu identitatea vizuală Kaufland și exprimă „simplitate, onestitate și mai ales pasiune pentru savoarea produselor românești”.


K-Vreau din România cuprinde de la alimente de bază, precum făină, mălai, griș, arpacaș, produse de panificație, mezeluri, dulciuri (cornulețe cu diferite umpluturi, rulade, salam de biscuiți etc), lactate (brânzeturi, smântână, lapte, iaurt), sucuri naturale de fructe – și până la preparate cu specific local, precum jumări, carne la garniță și altele. Sortimentația K-Vreau din România cu-prinde peste 80 de produse și se află în permanentă extindere, poziționarea lor de fiind cea de „prim preț” pe rafturile magazinelor noastre.


Pentru a contribui susținut la dezvoltarea economiei locale, Kaufland România derulează o strategie de resurse umane care urmează cele mai bune standarde în domeniu, deoarece poziționarea noastră ca unul dintre cei mai mari angajatori din România trebuie tratată cu responsabilitate.

 

Istoria companiei Kaufland1930 - Josef Schwarz devine acționar la Südfrüchte Großhandel Lidl & Co., o companie de comerț en-gros cu fructe, care devine Lidl & Schwarz KG, transformând-o treptat într-o companie care comercializează produse alimentare en-gros. Creșterea acesteia este întreruptă de începerea celui de-al Doilea Război Mondial. După sfârșitul războiului, urmează o perioadă de reconstrucție, după care compania continuă să se dezvolte.

1968 - Se deschide primul magazin Kaufland în Backnang, numit „Handelshof”.

1998 - Compania începe expansiunea peste granițe. Kaufland deschide primul magazin în Cehia.

2000 - Kaufland deschide primul magazin în Slovacia.

2001 - Kaufland deschide primul magazin în Croația, apoi în Polonia.

2005 - Kaufland deschide primul magazin în România.

2010 - Kaufland extinde în România marca proprie K-Classic, marca cu cel mai bun raport calitate/preț.

2014 - Kaufland România deschide magazinul cu numărul 100 din România.

2015 - Kaufland România sărbătorește 10 ani de activitate în România. Cu această ocazie, lansează campania “Din toată inima pentru România”, pentru a-și exprima aprecierea față de frumusețea și tradițiile românești și pentru a promova produse locale.

2016 - În parteneriat cu Renovatio, Kaufland lansează prima rețea publică de stații de încărcare a mașinilor electrice în România.

•   Kaufland România dă startul programului comunitar OlimpiadeleK, unde premiază peste 100 de școli, oferind premii în valoare de 10,27 milioane de lei pentru educație.

•   Kaufland România lansează aplicația inovatoare Scan and Pay.

•   Kaufland România introduce mărcile proprii K-Bio și K-take-it-Veggie, adresate clienților care vor să se bucure de beneficiile unei alimentații mai sănătoase.

 

Prin implicare activă, responsabilizare și comunicare, Kaufland aspiră să fie locul unde oamenii pot contribui la creșterea susținută a companiei. Grija față de angajați, dezvoltarea și implicarea lor în toate activitățile companiei sunt cei trei piloni pe care Kaufland i-a utilizat la implementarea unei strategii puternice și complete pentru recrutarea, retenția și instruirea angajaților și pentru politicile și inițiativele cu privire la condițiile de muncă. Succesul Kaufland România este atribuit atenției pe care o acordăm oamenilor care lucrează alături de noi și sunt sufletul companiei. Ne preocupăm să oferim cel mai bun mediu de lucru pentru angajații noștri; un mediu care oferă satisfacții și promovează munca în echipă. Oferim angajaților noștri un mediu de lucru bazat pe o cultură care ne unește pe toți sub un singur scop comun. Mediul nostru de lucru este protejat de orice formă de discriminare, bazată pe gen, orientare sexuală, trăsături genetice, vârstă, naționalitate, rasă, culoare, etnie, religie, culoare politică, origine socială, dizabilități, stare civilă sau apartenența la sindicate. Am construit un mediu de lucru corect, echitabil, bazat pe deschidere, interacțiune și respect, care pune accentul pe munca în echipă și pe valoarea interacțiunilor între toate structurile ierarhice și toate departamentele din cadrul companiei.

 

Suntem o companie responsabilă, pe deplin conștientă de importanța, influența și impactul pe care activitatea noastră le are asupra mediului înconjurător. De aceea, gestionăm cu responsabilitate resursele naturale și ne concentrăm pe reducerea semnificativă a impactului pe care activitățile noastre îl au asupra mediului. Responsabilitatea noastră față de comunitățile locale și economia românească implică în același timp și răspunderea pentru amprenta pe care o avem asupra mediului. Vrem să depășim reglementările legislative și să mergem mai departe, dincolo de respectarea cerințelor legale minime, pentru a crea un precedent cu cele mai bune practici de urmat.


În plus, încercăm mereu să le oferim clienților o experiență care merge mai departe de cumpărături și de dezvoltarea unor obiceiuri noi și sănătoase. Dincolo de activitățile comerciale pe care le desfășurăm și de implicarea în activități care încurajează un stil de viață sănătos, am susținut mereu ideea că o afacere de succes nu aduce valoare doar acționarilor săi, ci, în același timp, contribuie pozitiv la dezvoltarea comunităților în care operează. De-a lungul anilor, am contribuit la dezvoltarea comunităților gazdă, prin programele noastre de CSR - o componentă esențială a strategiei de business. Pe lângă numeroase proiecte venite în sprijinul educației, am implementat și susținut o serie de programe și evenimente culturale, sportive, de protecție a mediului înconjurător și în domeniul sănătății.

Supliment Kaufland poza 2

 

Citit 768 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.