Imprimă această pagină

Produse de ingrijire personala: Coloranti pentru par

Publicat în categoria Ghid furnizori
Scris de   Publicat Marți, 09 Iunie 2015 16:05

Henkel Romania ofera o gama variata de produse destinate ingrijirii personale. Printre brandurile sale, pe segmentul ingrijirii parului se numara Palette, Syoss, Nectra Color, Gliss, Schauma si Taft. Bine cunoscutul brand Fa este destinat ingrijirii corpului, iar Fa Men si Hattric sunt dedicate barbatilor. In portofoliul companiei se regaseste si pasta de dinti Vademecum.

„Raportat la numarul de locuitori, consumul in segmentul de colorare a parului, in Romania, este destul de mic, aproximativ 3,3 euro/locuitor, apropiat insa de cel al tarilor invecinate, precum Ungaria sau Bulgaria. Un consum mai mare este intalnit in tari precum Austria sau Croatia, unde nivelul este dublu sau chiar mai mare fata de Romania”, declara Anda Onutan, Marketing Manager, Divizia Beauty Care, Henkel Romania.

In ceea ce priveste preferintele consumatorilor, exista o orientare clara pentru nuantele de blond si saten, acestea reprezentand impreuna mai mult de jumatate din piata de coloranti de par. O evolutie semnificativa pe piata din Romania au nuantele de aramiu, care si-au dublat volumul de vanzari in 2014 fata de anul precedent.

„Loialitatea fata de brand este un fenomen foarte prezent in categoria colorantilor de par: consumatorii au una sau cateva marci preferate pe care le au in vedere in procesul de cumparare. Loialitatea este un aspect de asteptat mai ales in cazul categoriilor in care experienta cu produsul primeaza, asa cum este colorarea parului”, constata Anda Onutan.

Insa si ofertele promotionale au un rol foarte important: acestea pot influenta decizia de cumparare, in special cand consumatorul are de ales intre mai multe marci preferate.

De-a lungul timpului, Henkel a fost pionierul in materie de inovatii in categoria colorantilor de par, aducand pentru prima data in piata de retail din Romania concepte precum colorare in 10 minute, vopsea de par sub forma de spuma, coloranti de par pe baza de uleiuri pure 100%, precum si solutii de decolorare si colorare intr-un singur pas.

Fie ca a fost vorba de extinderi de gama prin lansarea unor noi nuante, relansari de game prin imbunatatirea formulelor existente sau lansarea unor game complet noi, Henkel este in mod constant prezent cu noutati pe piata de retail din Romania prin brandurile sale.

Pe segmentul colorantilor de par se anunta o vara foarte dinamica din punctul de vedere al campaniilor, promotiilor si ofertelor. In aceasta perioada se deruleaza campania „Devino celebra cu Palette”, in cadrul careia utilizatoarele brandului au ocazia de a deveni imaginea Palette Intensive Color Crème.

In ceea ce priveste diferentierea in piata, compania acorda o atentie deosebita spatiului la raft printr-o mercantizare adecvata, care sa asigure atat promovarea produselor, cat si comunicarea beneficiilor acestora catre consumator.

In acelasi timp, deruleaza in mod activ programe de trade marketing si este prezenta mod constant in magazine pe plasarile suplimentare care ajuta atat la cresterea vanzarilor, cat si la intarirea popularitatii brandurilor din portofoliu.

NOUTATI ESTIVALE DE LA HENKEL

Vara 2015 este foarte dinamica si plina de noutati pentru Henkel:

- relansarea gamei Syoss Oleo Intense, cu o noua formula cu pana la 50% mai multa ingrijire, precum si cu un design imbunatatit al ambalajului;

- lansarea a doua nuante noi in gama Palette Permanent Natural Colors, una de blond si cealalta de aramiu, in linie cu trendurile impuse de consumatori;

- lansarea Schauma Mirror Gloss, o gama destinata parului lipsit de stralucire;

- Syoss si-a extins gama cu Syoss Anti-Matreata;

- Relansarea gamei Gliss Oil Nutritive;

- Taft aduce in portofoliu noua gama Taft Ultimate. De asemenea, special pentru barbati, s-a lansat gama de produse de styling Taft Carbon Force;

- portofoliul Syoss Styling se extinde cu gama Syoss Color Protect;

- inovatii la nivel de formule si parfumuri atat in segmentul deodorantelor, cat si in cel al gelurilor de dus si sapun Fa.


Deoarece colorantul de par este un produs complex si dificil de realizat, pe piata romaneasca activeaza doar doi producatori locali in domeniu, unul dintre ei fiind Gerocossen. Compania ofera o paleta de 32 nuante de negru, castaniu, rosu si blond, imbogatite cu keratina, ulei de avocado si vitamina C pentru protejarea firelor de par.
”Aceasta piata  este usor mai speciala, prin faptul ca este caracterizata de un nivel foarte ridicat de specializare pe produs, dar si de un grad inalt de loialitate a consumatorilor, comparativ cu alte  piete  din alte categorii”, afirma Andreea Sas, Manager, Gerocossen.

Tordai Hair Cosmetics este unic importator al cosmeticelor din gama Kallos, fabricate in Ungaria. Produsele sunt bine cunoscute pe piata romaneasca, ele fiind prezente in saloane de coafura, magazine de specialitate si hipermarketuri. Pe segmentul ingrijirii parului, in retail regasim lacuri si spume fixative, sampoane, vopsele de par, tratamente, balsamuri de par si geluri. Produsele profesionale de coafura includ vopsele de par, creme oxidante, pudre decolorante, lacuri fixative, tratamente si balsamuri pentru par, solutii permanente, geluri fixative.


”Ca proiecte, dorim in continuare sa dezvoltam reteaua de distribuitori la nivel national, sa extindem reteaua de magazine proprii, sa diversificam si sa marim gama de produse din hipermarketurile din Romania cu care colaboram. De asemenea, ne dorim sa fim prezenti in cat mai multe saloane de coafura si in saloanele mici de cosmetice pentru a le facilita clientilor accesul mai usor la produsele noastre”, ne comunica Tordai Istvan, Directorul General al companiei.
In categoria tratamente, masti si balsam de par, Kallos este lider de piata in volum, oferind gramaje generoase de 500ml, 800ml si 1.000 ml la preturi avantajoase.


Noutati de la Kallos

•    Kallos - masca de par regeneranta, cu efect intensiv nutritiv cu complex de Omega-6 si ulei de   Makadamia1000ml
•    Kallos  masca de par cu afine 1000ml
•    Kallos sampon cu extras de alge si ulei de masline 1000 ml
•    Kallos masca de par hidratant cu extras de alge si ulei de masline 1000 ml
•    Kallos KJMN  balsam protox cu keratina, colagen si acid hialuronic 250 ml
•    Kallos KJMN   sampon protox cu keratina, colagen si acid hialuronic 1000ml
•    Kallos KJMN    masca protox cu keeratina, colagen si acid hialuronic 1000ml

Citeste si:
Produse de ingrijire personala: brandurile cu cele mai multe reclame

Citit 1878 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite