fbpx Imprimă această pagină

Responsabili astăzi, avem grijă de mâine

Publicat în categoria Ediţia 2019
Publicat Vineri, 19 Iulie 2019 13:05

Irina Butnaru, Corporate Communications Manager - PENNY Market: „Sustenabilitatea este o parte integrantă a strategiei noastre de business și se regăsește în activitățile de zi cu zi pe care le desfășurăm de-a lungul întregului lanț de aprovizionare: de la achiziția materiilor prime până la comercializarea produselor în magazine și consumul final. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră și acționăm într-un mod sustenabil.

Sustenabilitatea are un rol important în compania noastră și a devenit un domeniu căruia îi acordăm mare atenție, mai ales la nivel de management. Strategia noastră de sustenabilitate este in linie cu cea a grupului REWE și se concentrează pe patru piloni principali care stau la baza tuturor inițiativelor noastre:

• Produse verzi
• Energie, climă și mediu
• Angajați
• Implicare socială.”

 

REDUCEREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI PRIN REMODELAREA MAGAZINELOR PENNY MARKET

 

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă lumea de astăzi, iar pentru a răspunde acestor dificultăți actuale, numeroase organizații, printre care și ONU, au început să reglementeze strategiile de protejare a climei și me­diului înconjurător.

 

Suntem conștienți de contextul climatic actual și ne propunem, la nivel strategic, să contribuim la protejarea climei și a resurelor prin minimizarea impactului generat de operațiunile noastre de business. Amintim ca principale activități cu impact asupra mediului: construirea și operarea magazinelor PENNY Market, a celor trei depozite din țară, cât și a birourilor administrative.

 

Acțiunile noastre din cadrul pilonului de sustenabi­litate „Energie, climă și mediu” se concentrează pe următoarele trei zone majore de acțiune: emisiile de gaze cu efect de seră, eficiența energetică și conservarea resurselor.

 

Am fi putut acționa punctual pentru a reduce impactul operațiunilor de business asupra mediului, dar am preferat să ne lansăm provocarea de a face din sustenabilitate parte din identitatea noastră de retailer. În 2015, am început un proiect de care suntem ­mândri și care sperăm să inspire sectorul de afaceri din România: am remodelat întreaga rețea de magazine
PENNY ­Market într-un nou format, Future Store, care a condus la multiple efecte benefice pentru mediu măsurate prin indicatori precum reducerea consumului de energie pe metrul pătrat de vânzare sau reducerea cantității de emisii de dioxid de carbon.

 

Finalizarea procesului de remodelare a celor 236 de magazine PENNY Market până la finalul lui 2018 a însemnat și alinierea tuturor unităților de vânzare la standardele impuse de certificarea ISO 50001, pe care am obținut-o în 2017 și care recunoaște eficiența energetică a companiei noastre din partea unui organism internațional. În momentul de față, toate cele 240 de magazine PENNY Market dețin această certificare, ce a presupus investiții de peste patru milioane de euro în modernizarea sistemului energetic.

 

imparatia verdeREDUCEM CONSUMUL DE PLASTIC ALĂTURI DE VERDE ÎMPĂRAT!


Campania ce se află la intersecția pilonilor de sustenabilitate ,,Energie, climă și mediu” și ,,Implicare socială” se desfășoară la nivel național sub denumirea ,,Grijă de România”, în linie cu comunicarea de brand. Povestea și mecanismul campaniei sunt prezentate de personajul Verde Împărat a cărui ­misiune este aceea de a încuraja clienții să folo­sească cât mai des sacoșa reutilizabilă pen­tru cumpărături. Aceasta face 3 lucruri bune: pentru tine, pentru ceilalți (la fiecare revenire în magazin cu punga reutlilizabilă, clientul și SOS Satele Copiilor România beneficiază de 0,25 de bani fiecare) și pentru natură (punga este refolosibilă, cu cât o reutilizezi mai mult, cu atât mai mult se bucură natura).

 

 

 Mai mult de 70% din produse provin de la producători și furnizori locali
 Trei categorii de carne provin din surse 100% românești: porc, vită și pasăre
 Am investit peste 120 de milioane de euro în remodelarea celor 236 de ­magazine în format Future Store
 Am lansat 100 de produse bazate pe rețete românești sub brandul Hanul Boieresc
 Am susținut pentru al treilea an la rând proiectele de eradicare a locuirii precare inițiate de Habitat for ­Humanity
 Am susținut programul „Vreau în clasa a 9-a” dedicat elevilor din mediul rural înscrişi într-o formă de învăţământ profesional şi desfăşurat de Fundaţia World Vision România

Citit 327 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.