fbpx Imprimă această pagină

CSR EXCELLENCE : Dăm șansă viitorului

Publicat în categoria Ediţia 2018
Publicat Duminică, 15 Iulie 2018 16:06

 

Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România

  

 

Cum a apărut ideea acestui program? Ce stă în spatele acestui proiect?

 

Logo Tineri

În spatele unui brand și în spatele a tot ceea ce înseamnă Coca-Cola HBC se află aproximativ 30.000 de oameni în 28 de țări. Suntem prezenți în multe comunități, cunoaștem multe realități și căutăm să înțelegem nevoile societății și să ne aducem contribuția la o viață mai bună. Este esențial pentru noi să contribuim la o schimbare în bine pentru comunitățile în care activăm, să lăsăm ceva semnificativ după noi și să îi inspirăm și pe ceilalți să facă același lucru. La TINEri este Puterea, inițiat în 2017, răspunde unei nevoi simple, dar foarte importante, care afectează un număr mare de tineri din categorii vulnerabile ale societății: lipsa unui loc de muncă și a unor oportunități de dezvoltare profesională și personală. Por­nind de aici, proiectul a fost posibil și a înregistrat rezultate foarte bune până acum. Programul este implementat în toate țările în care este prezent Grupul Coca-Cola HBC. În România, suntem parteneri cu Asociația The Social ­Incubator, pentru acest proiect. Nu vă imaginați câtă energie investim noi și toți cei implicați, de la mentori, la colegii mei și până la tinerii din program. Este un sentiment foarte frumos să vezi cum un proiect generează schimbări atât de importante în toți cei care ajută la construirea lui.


Cui se adresează acest program? Cine sunt tinerii pe care îi căutați?


Proiectul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani din categoria NEET (Not in ­Education, Employment or Training), una dintre cele mai vulnerabile de pe piața forței de muncă.Lansat în 2017 ca proiect pilot, La TINEri este Puterea s-a desfășurat sub forma unor ateliere de dezvoltare personală și profesională pentru peste 550 de tineri din Vaslui, Prahova, Ilfov și București. În cele 42 de zile de ­workshop-uri de dezvoltare profesională și personală am angrenat peste 50 de parteneri instituționali.


Nu în ultimul rând, credem că este foarte impor­tant că vedem în zona de business o preocupare tot mai mare pentru acest subiect. Clienții noștri au primit foarte bine inițiativa noastră și chiar își doresc să participe ca parteneri. Pentru tineri este o veste foarte bună acest efort comun din partea companiilor din România și înseamnă o șansă în plus ca ei să se integreze pe piața muncii și să aibă mai multe șanse la un viitor pe care îl merită și pentru care muncesc.

 

Care sunt rezultatele programului?


Dacă anul trecut am avut peste 550 de tineri care au beneficiat de program, un rezultat remarcabil, anul acesta vrem să ducem La TINEri este Puterea la un alt nivel. Ne-am propus extinderea ariei geografice cu încă 6 județe, să includem în program 1.200 de tineri participanți la workshop-uri și să aducem pe platforma de e-learning, nou lansată, peste 2.000 de participanți.Adriana Preda Director Executiv The Social IncubatorAdriana Preda, Director Executiv The Social Incubator


La TINEri este Puterea reprezintă pentru noi o dublă oportunitate – aceea de a lucra cu una dintre companiile cele mai responsabile social din România și, implicit, cu o echipă de profesioniști desăvârșiți, dar și cea de a contribui la valorificarea imensului potențial al noilor generații.


Oferim șanse și alternative reale și suntem extrem de bucuroși că tinerii au răspuns cu ­atâta ­deschidere inițiativei noastre. Programul are deja un impact semnificativ în viețile lor și avem convingerea că vom influența o schimbare importantă, atât din punct de vedere social, cât și ­educațional, pentru tinerii din întreaga țară.

 

latineri a4 cifre 01

Citit 592 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.