Imprimă această pagină

Raul Pop revine ca secretar de stat la Ministerul Mediului și se va ocupa de deșeuri din ambalaje, de sistemul garanție-returnare și de economia circulară

Publicat în categoria Alte articole
Scris de   Publicat Joi, 28 Ianuarie 2021 23:38

Raul Pop revine la Ministerul Mediului pentru un nou mandat de secretar de stat, după ce a mai ocupat aceeași funcție în 2016, în guvernul Dacian Cioloș.

Conform unei postări proprii în rețelele sociale, realizată în urmă cu câteva ore, Raul Pop anunță că a fost validat politic de alianța USR PLUS pentru a prelua această funcție săptămâna viitoare, pentru a se ocupa de portofoliul ce cuprinde gestionarea deșeurilor și economia circulară. Acest portofoliu include răspunderea extinsă a producătorului, sistemul garanție – returnare, depozitele istorice de deșeuri precum și abandonul și incendierea deșeurilor.

În viitorul mandat, Raul Pop ar urma să gestioneze modificarea actelor normative ce vor introduce sistemul garanție-returnare, acte normative ce au fost amânate de la publicarea în Monitorul Oficial în forma propusă de fostul ministru al mediului, Mircea Fechet. Actualul ministru, Tánczos Barna, a prorogat termenul de publicare a actelor normative și a anunțat că următorul termen ar fi în luna aprilie, după ce a purtat discuții separat cu producătorii ce introduce ambalaje pe piață și separat cu retailerii și distribuitorii.

Deși nu a fost încă numit oficial în funcția de secretar de stat, Raul Pop a participat din parte Ministerului Mediului(vezi foto - primul din dreapta), alături de Cosmin Teodoru, la o nouă rundă de consultări cu reprezentanții retailerilor - AMRCR și ANCMMR -  și ai producătorilor de băuturi, în vederea clarificării unor detalii tehnice privind înființarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR). Mai multe detalii despre implicațiile acestor negocieri puteți citi în coverul pe care revista PIAȚA  îl va publica în ediția din luna februarie.

intalnire la M Mediu

Citit 1783 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite