Imprimă această pagină

Dana Dobrescu, Corporate & Government Affairs Manager, Mondelez România: ” Vrem să conducem viitorul snackingului și să transformăm piața snackingului la nivel global”

Publicat în categoria Alte articole
Scris de   Publicat Marți, 22 Septembrie 2020 08:30

”Este un moment foarte bun să vorbim despre sustenabilitate, pentru că acum consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de ceea ce fac companiile în această zonă și sustenabilitatea este unul dintre dimensiunile care determină reputația corporativă în această perioadă. De asemenea, este un moment oportun în această perioadă să vă vorbesc despre ”Mindful snacking” – mâncatul conștient, cu intenție și atenție, pentru că toți suntem consumatori de snackuri. Subiectul este cu atât mai relevant în această perioadă, pentru că trăim o perioadă agitată, suntem frecvent pe fugă, și tindem să înlocuim tot mai mult mesele principale ale zilei, consistente, cu gustări. Șase din zece consumatori aleg snackuri pentru a înlocui o masă. Tot mai mulți dintre ei se uită cu atenție la ambalajele snackurilor și vor să știe ce consumă, cu atât mai mult cu cât trecerea în zona de snacking a fost amplificată de pandemie. Pentru consumatori, mâncarea este mai mult decât dorința de a satisface o nevoie a organismului, este un mod de a se simți bine. Majoritatea consumatorilor își doresc un stil de viață sănătos, dar, în același timp, vor să își permită să ia o gustare, fără a simți că fac compromisuri pentru starea lor de bine. Trecerea de la mesele principale la gustpri se poate face fără sentimentul de vină dacă alegem un stil de viață echilibrat”, a spus Dana Dobrescu, Corporate & Government Affairs Manager, Mondelez România.


Dana Dobrescu spune că în acest moment, prin misiunea companiei, Mondelez răspunde tendințelor de consum, oferind gustarea potrivită, la momentul potrivit, produsă în mod responsabil.

mondelz IMG 8900

” Când spun că vrem să oferim gustarea potrivită, ne gândim nu numai la azi, dar și la ce va fi mâine. Vrem să conducem viitorul snackingului, să fim lideri și să transformăm piața snackingului la nivel global, să stabilim tendințele și să fim prezenți la raft cu alegeri diverse, pe măsura nevoilor dinamice ale consumatorilor noștri. Încă din 2014 am studiat îndeaproape modul în care să răspundem cât mai bine preocupărilor de wellbeing ale oamenilor, pe zona snackin. La sfârșitul anului trecut am lansat raportul The State of Snacking care arată îndeaproape preferințele consumatorilor și cum se raportează aceștia la snacking. Un aspect important care a reieșit din raport este că oamenii apreciază foarte mult gustul produselor, nu vor să renunțe la gustul snackului. De aceea este important pentru producători, ca atunci când reformulează produsele – prin reducerea conțiunutului de sare, zahăr și grăsimi saturate, să păstreze gustul, pe care consumatorii îl cunosc și îl îndrăgesc. De aceea, în spatele schimbării rețetelor produselor, se află un efort de cercetare și inovare considerabil. O altă tendință vizibilă, și nu este o surpriză, este preocuparea consumatorilor pentru sănătate, abordată holistic, ca wellbeing. 65% dintre consumatori caută produse care îi ajută să controleze porțiile, să dețină controlul asupra cantității pe care o consumă, iar 67% dintre consumatori spun că citesc informațiile nutriționale de pe ambalaje. Pe de altă parte, consumatorii nu vor să renunțe la gustările care le plac, este vorba despre acele momente de ”indulgence”, de răsfăț. Pentru foarte  mulți consumatori contează această zonă de confort, de răsfăț personal, este momentul din zi pe care și-l dedică lor. Raportul nostru a mai arătat că a70 % dintre consumatori nu își imaginează cum ar fi lumea fără ciocolată, iar 30 % dintre ei ar renunța la social media timp de o lună pentru a avea parte de gustările lor zilnice”, a mai adăugat Managerul Corporate & Government Affairs Mondelez.

Dana Dobrescu spune că ne-am obișnuit, atunci când vorbi despre industria alimentară, să împărțim lucrurile în alb și negru. Dar vorbind cu consumatorii, situația este mult mai nuanțată. ”Strategia Mondelez vine și se pliază pe ceea ce își doresc consumatorii, iar zona de Mindful Snacking – mâncat conștient - este parte centrală a strategiei de sustenabilitate, care se numește Impact Strategy, și parte centrală a strategiei de business. Până în 2025 ne-am propus să oferim consumatorilor informații nutriționale suplimentare și mult mai explicit prezentate, printr-o pictogramă care să atragă atenția asupra mindful snacking pe fața ambalajului și prin informații suplimentare – sfaturi utile, tips&tricks despre cum sa mănânci conștient,  pe spatele ambalajului. Acționăm, bineînțeles, la nivel global, și în zona inovației, prin parteneriate cu companii sociale, prin hubul nostru SnackFutures, pentru a investiga noi direcții de consum în zona de wellbeing, pentru a lansa noi produse sau, așa cum am văzut anul trecut în strategia companiei, pentru a face achiziții de companii ce activează în zona de snacking responsabil, wellbeing.  În încheiere vreau să vă ofer câteva sfaturi de mindful snacking, pentru că dacă vreți să faceți schimbări în modul de viață nu trebuie să faceți schimbări radicale. Micile acțiuni, zi de zi, creează obiceiuri sănătoase. De exemplu, aveți grijă să înlăturați distracțiile din timpul mesei, concentrați-vă pe textura și gusutl mâncării, pe fiecare înghițitură, puneți o singură porție în farfurie și consumați doar o porție, conștientizați când mâncați, fiți prezenți în acel moment și atenți, pentru că așa veți savura mult mai bine mâncarea. Ultimul sfat ar fi să mâncați gustările cu mâna stângă, pentru că ajută la dezvoltarea de noi conexiuni neuronale și neurogeneză”, a încheiat Dana Dobrescu.

Conferința Sustainability & CSR Excellence – O nouă identitate în sustenabilitate s-a desfășurat pe 10 septembrie în cadrul natural oferit de Complexul Hotelier CARO și a avut ca parteneri lideri în sustenabilitate din industria bunurilor de larg consum.

email CSR 2020 01

 

Citit 1465 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite