fbpx Imprimă această pagină

Valer Hancaș, Director Comunicare & Public Affairs, Kaufland România : ”Cred că suntem în Top 3 companii cu investiții de CSR în România, indiferent de industrie”

Publicat în categoria Alte articole
Scris de   Publicat Vineri, 18 Septembrie 2020 12:59

”Anul 2020 are și vești bune. De aceea am ales să vorbesc despre relația dintre Kaufland și România. Cu atât mai mult cu cât sărbătorim anul acesta 15 ani de la deschiderea primului magazin Kaufland în România. Despre această relație aș putea spune că nu e una complicată. În 2005 România nu făcea parte din Uniunea Europeană, iar deschiderile de magazine de atunci erau cam în același format în care, anul trecut, am deschis primele 2 magazine la Chișinău. Între timp, relația cu România s-a simplificat, există deschidere, transparență și bănuiesc că și încredere. Și pentru că avem un cuplu, am să dau din casă! Ca în orice relație, există promisiuni, jurăminte, astfel încât relația să fie una durabilă. De aceea, o să vedem ce ar trebui să însemne o abordare sustenabilă pentru un jucător din retail, astfel încât relația cu țara, cu populația să rămână una deschisă și pozitivă”, a spus Valer Hancaș, , Director Comunicare & Public Affairs, Kaufland România, în cadrul dezbaterilor prilejuite de a doua ediție a conferinței Sustainability & CSR Excellence – O nouă identitate în sustenabilitate.


”Pentru o relație de durată este nevoie de implicare, și nu întotdeauna de o implicare emoțională, cât mai ales de o implicare financiară, pentru că vorbim despre o relație bazată pe business. Așa că am decis să investim sustenabil în România. Astfel încât, în urma unui studiu de impact socio-economic realizat în acest an, primele rezultate sunt edificatoare. Pe partea socială, de CSR, am derulat 136 proiecte cu 82 de organizații, proiecte prin care am ajuns la 2,4 milioane de beneficiari din România cu o investiție de 7,7 milioane de euro. Cred că suntem în Top 3 companii cu investiții de CSR în România, indiferent de industrie. Din perspectiva sustenabilității businessului, Kaufland are 2800 de furnizori din România către care a achitat facturi în valoare de 1,8 miliarde de euro în 2019. Impactul economic a fost evaluat la 2,125 miliarde euro, reprezentând totalul plăților efectuate. Important este că 85% din totalul acestor plăți au fost efectuate către furnizori români. Din fiecare leu cheltuit la casa de marcat, 66 de bani merg către afaceri românești. Impactul direct asupra valorii adăugate brute a fost de 461,7 milioane de euro. Contribuția totală a fost de 1,7 miliarde euro, reprezentând impactul direct, impactul indirect și impactul indus pe tot lanțul de aprovizionare pe care îl are Kaufland în România. La fiecare euro investit în România, rezultă 2,7 euro generați indirect. Activitatea Kaufland se desfășoară cu 15.000 de angajați, iar funcționarea Kaufland susține existența a 60.000 de locuri de muncă. Am primit întrebarea dacă anul acesta ne-am schimbat strategia în sustenabilitate pentru salvarea vieților omenești. Nu, nu ne-am schimbat strategia, am readaptat-o și am reprioritizat anumite teme, dar nu am schimbat nimic”, a detaliat Valer Hancaș.

IMG 8441

Directorul de Comunicare & Public Affairs la Kaufland România a menționat faptul că și în această perioadă Kaufland a continuat să susțină cultura prin 19 proiecte de care au beneficiat peste 130.000 de persoane , între care a menționat proiectul ”Cultură în șură”, prin care Filarmonica din Cluj a susținut un concert în mediul rural, cu acces gratuit.


”Ca să iubești trebuie să înveți, iar ca să înveți trebuie să mergi la școală. Din acest motiv susținem multe proiecte privind prevenirea abandonului școlar, sprijinirea copiilor din mediile defavorizate, dezvoltarea competențelor și abilităților copiilor. Vorbim despre aproximativ 27.000 de copii care au beneficiat de aceste proiecte. Ca să trăim responsabil în această poveste de dragoste, în această relație cu România, ne-m implicat în restaurarea zonelor verzi, îl cunoașteți deja pe vecinul vostru Grădinescu, acum este prezent și în mai multe școli din București și din alte orașe, îmbunătățirea infrastructurii printr-o rețea de stații de încărcare pentru automobile electrice, am fost trendsetteri prin acest proiect care acum include în rețea 23 de orașe, iar noutat5ea vine prin dezvoltarea unui coridor special pe ruta București – Ploiești – Buzău – Iași – Chișinău, un coridor special de aproximativ 500 de kilometri ce va fi finalizat în acest an, 2020. Mai mult decât atât, mediul de business nu este un spectator la ceea ce se petrece din punct de vedere social. Mediul de business este un arbitru care, prin intermediul unor asociații să se adreseze mediului politic, mediului executiv și administrativ. Fără implicare nu putem avea un aport în dezvoltare, de aceea am și ales ca deviza noastră să fie ”Implicarea face diferența”. în relația cu partenerii noștri de afaceri, în momentele dificile prin care unii dintre ei au trecut în acest an am avut ocazia să ne implicăm și în unele cazuri am redus perioada de achitare a produselor chiar la trei zile de la facturare”, a mai spus Valer Hancaș.


Conferința Sustainability & CSR Excellence – O nouă identitate în sustenabilitate s-a desfășurat pe 10 septembrie în cadrul natural oferit de Complexul Hotelier CARO și a avut ca parteneri lideri în sustenabilitate din industria bunurilor de larg consum.

email CSR 2020 01

 

Citit 888 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.