fbpx Imprimă această pagină

CSR & Sustenabilitate: CHEP își consolidează angajamentul față de Banca pentru Alimente

Publicat în categoria Alte articole
Scris de   Publicat Joi, 14 Noiembrie 2019 14:23

Brambles, compania specializată în soluții pentru lanțul de aprovizionare, care activează în România sub brandul CHEP, şi-a reînnoit sprijinul pentru Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) și organizaţiile sale afiliate, pentru următorii trei ani.

Prin reînnoirea parteneriatului, Brambles va continua să pună la dispoziția FEBA cunoașterea pe care o deține în supply chain, contribuții pe bază de voluntariat, ca training și consultanță privind siguranța, logistica și managementul depozitelor de mărfuri, precum și donații pentru finanțarea operațiunilor organizaţiilor membre şi afiliate.


În România, peste 6.000 de tone de alimente sunt aruncate, în pofida faptului că țara noastră se plasează pe locul al doilea în clasamentul statelor din Uniunea Europeană cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie şi excluziune socială. Pe plan local, CHEP este partener al reţelei Banca pentru Alimente—care funcţionează în Bucureşti, Cluj, Roman şi Braşov—înseamnă suport logistic, know-how, donaţii şi promovarea soluţiilor de reducere a risipei de alimente în Retail şi în industria producătoare de bunuri de larg consum (FMCG). Doar anul acesta, Proiectul din Bucureşti a colectat peste 673.309 kg de produse până la data de 01.11.2019, în valoare de piață de peste 1,84 milione de euro. Produsele au fost redirecţionate către mai mult de 100 de ONG-uri care sprijină peste 20.000 de beneficiari finali, din categorii defavorizate. În 2019, Banca pentru Alimente a devenit proiect asociat al FEBA, primind astfel recunoaşterea internaţională a contribuţiei pe care o aduce atât la reducerea risipei alimentare, cât şi a malnutriţiei în rândul populaţiei dezavantajate, într-o manieră coerentă cu principiile federaţiei europene.


“Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a subliniat că unul dintre factorii care contribuie la risipa de alimente este lipsa de coordonare între actorii din supply chain,” a declarat Gabriel Ivan, Country General Manager CHEP Romania. “Am convingerea că în Retail şi FMCG se înțelege deja faptul că logistica circulară ne oferă această oportunitate pe care nu o putem ignora—cea de a folosi sinergiile din supply chain pentru a stopa risipa de alimente care se produce în timpul distribuţiei şi în vânzări. Paleţii noştri ajută la transportul produselor în cadrul acestui proiect, o activitate care trece neobservată, dar care este esenţială în colectarea din teren, în cadrul operaţiunilor zilnice, şi absolut necesară pentru distribuţia eficientă a alimentelor. Suntem onoraţi să colaborăm cu lideri din cele două industrii pentru a face posibilă misiunea extraordinară a Băncii pentru Alimente, ceea ce ne ajută să avem o contribuţie pozitivă asupra comunităţii, dar şi asupra mediului înconjurător,” a încheiat Gabriel Ivan.

 

Parteneriatul între Brambles şi FEBA a demarat în 2016, când cele două organizaţii au început să colaboreze pentru a reduce foametea, malnutriţia, sărăcia şi risipa de hrană în Europa.

 

„Susținerea pe care am acordat-o FEBA a implicat, în principal, coordonarea de voluntari și furnizarea de paleți pentru transportul mărfurilor către băncile de alimente”, a declarat Geraint Thomas, Director de Sustenabilitate pentru Europa al Grupului Brambles. „Ne face plăcere să continuăm colaborarea cu instituții ca FEBA, cu care avem în comun aceeași misiune socială: aceea de a crea o planetă mai bună și comunități mai bune”.
Jacques Vandenschrik, Președintele Federației Europene a Băncilor de Alimente, a spus: „Dorim să mulțumim Grupului Brambles pentru angajamentul asumat: cel de a diminua foametea, prevenind totodată risipa de alimente, într-un mod sustenabil. Suntem onorați să fim parteneri şi să beneficiem de cunoștințele și de experiența de neegalat a Brambles în eficientizarea băncilor de alimente din Europa. Sunt competențe esențiale pentru viitorul organizației noastre”.

 

CHEP, parte a Grupului Brambles, a contribuit regulat cu paleți reutilizabili în derularea activităților zilnice ale băncilor de alimente, echipamente vitale pentru maximizarea eficienței în distribuţia produselor către beneficiarii lor direcţi.

Citit 579 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.