fbpx Imprimă această pagină

Dove va folosi sticle din plastic 100% reciclat și va elimina complet plasticul din ambalajul săpunului-cremă

Publicat în categoria Alte articole
Scris de   Publicat Miercuri, 23 Octombrie 2019 20:54

Brandul Dove ce aparţine companiei Unilever se angajează să reducă deșeurile de plastic până în anul 2025 și să economisească anual peste 20.500 tone de plastic virgin. În prezent, brandul testează un nou format de ambalaj reutilizabil de deodorant, pentru a reduce în mod radical cantitatea de plastic utilizată. 

Dove anunță noi inițiative cu impact în accelerarea progresului înregistrat la nivel global de industria produselor de îngrijire personală în ceea ce privește reducerea deșeurilor de plastic. Inițiativele Dove se numără printre cele mai complexe planuri de acest tip din industria de profil și vor avea un impact semnificativ, eliminând utilizarea unei cantități de peste 20.500 tone de plastic virgin în fiecare an. Această cantitate este suficientă pentru a măsura planeta, de jur împrejur, de 2,7 ori. Brandul a optat pentru implementarea unor inițiative pe termen lung în locul unor acțiuni punctuale, asigurând astfel un impact durabil și o utilizare sustenabilă a resurselor.

La nivel global, gestionarea deșeurilor de plastic reprezintă una dintre cele mai mari provocări de mediu, dar și din perspectiva sănătății umane, în acest moment. Cauza principală a acestei provocări este implementarea unui model de consum liniar, bazat pe produse de unică folosință. Dove își propune să fie parte din soluție, aceea de a crea o economie circulară, în care materialele plastice sunt reutilizate sau reciclate, și își extinde strategia în această direcție, conform următoarelor principii:

1. FĂRĂ PLASTIC: Dove deschide un drum nou pentru industria produselor de îngrijire personală prin inovațiile pe care le propune, care elimină folosirea plasticului acolo unde este posibil, înlocuindu-l cu materiale alternative și cu formate noi de ambalaje. Astfel, la nivel global, începând de anul viitor, compania va elimina plasticul din ambalajul bine-cunoscutului săpun-cremă și își va continua demersul de a înlocui învelișul de plastic al săpunurilor-cremă de tip multipack cu un nou material, fără plastic în componență.

2. PLASTIC MAI BUN: Dove se angajează să investească în folosirea unor resurse de plastic sustenabile, care să diminueze cantitatea de plastic virgin utilizată, încurajând strategia de dezvoltare a unei economii circulare pentru materialele plastice. Astfel, compania anunță lansarea sticlelor de produs din plastic 100% reciclat acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic până la sfârșitul anului 2019, în America de Nord și în Europa – demers ce se adresează tuturor gamelor sale (Dove, Dove Men+Care și Baby Dove). De asemenea, Dove continuă să cerceteze noi soluții acolo unde utilizarea plasticului reciclat nu este posibilă din punct de vedere tehnic, inclusiv pentru capace și pompe.

3. PLASTIC MAI PUȚIN: Dove va investi în dezvoltarea tehnologiei care stă la baza recipientelor refolosibile din oțel inoxidabil pentru antiperspirantele solide: minim™. Această tehnologie permite diminuarea deșeurilor printr-o reducere radicală a cantității de plastic utilizate. Data lansării nu este confirmată încă, dar s-au făcut deja pași importanți în această direcție. Conceptul minim™ va fi lansat ca parte din platforma LOOP™, un sistem de cumpărături unic, cu acces direct din partea utilizatorilor și cu poluare minimă.

 

Sander Defruyt, Șeful Inițiativei New Plastics Economy, Fundația Ellen MacArthur: “Pentru a rezolva problema deșeurilor de plastic cu care ne confruntăm la nivel global trebuie să ne concentrăm asupra sursei. Aceasta înseamnă să eliminăm materialele plastice de care nu avem nevoie, să găsim soluții inovatoare pentru cele de care avem nevoie și să încurajăm reutilizarea lor. Salutăm inițiativele anunțate de Dove și eforturile lor semnificative de a reduce cantitatea de plastic virgin utilizată.”

 

Inițiativele Dove contribuie la îndeplinirea angajamentelor anunțate recent de Unilever în privința materialelor plastice:

• Să reducă la jumătate utilizarea plasticului virgin, prin eliminarea a peste 100.000 de tone de ambalaje din plastic și prin accelerarea utilizării a celor din plastic reciclat
• Să colecteze și să proceseze mai multe ambalaje din plastic decât cele pe care le vinde

 

De asemenea, aceste inițiative vin să completeze tradiția îndelungată de pionierat a celor de la Unilever și Dove în a identifica soluții alternative la utilizarea plasticului, cum sunt dezvoltarea unui parteneriat cheie între Unilever și Fundația Ellen MacArthur în inițiativa New Plastic Economy sau economisirea de către Dove a unei cantități de peste 10.000 de tone de plastic virgin în ultimul deceniu.

 

Monica Tamaș, Marketing Leader Home & Personal Care Unilever SCE: “Fiind una dintre cele mai apreciate mărci de îngrijire personală atât la nivel global, cât și în România, avem responsabilitatea de a găsi soluții pentru un viitor durabil. Am identificat instrumentele pentru a reduce semnificativ deșeurile de plastic în întreaga lume și ne continuăm cercetările pentru a eficientiza pe termen lung acest proces. Ne bucurăm că și România va beneficia de mișcarea inițiată de Dove la nivel global. Sperăm ca modelul nostru să convingă cât mai multe companii să ni se alăture în acest demers, pentru un impact pozitiv asupra mediului.”


Prin utilizarea ambalajelor alternative, a plasticului reciclat acolo unde este nevoie și prin tehnologia recipientelor reutilizabile, Dove își asumă rolul de a fi motorul mișcării în misiunea de a conferi o nouă valoare plasticului și de a reduce cantitatea de ambalaje din plastic pe care le produce.

Citit 1525 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.