fbpx Imprimă această pagină

BRANDURI 100 ani: Alexandrion pentru un secol

Publicat în categoria Branduri pentru 100 de ani
Publicat Luni, 20 Mai 2019 11:45

„Pentru a vorbi despre Alexandrion Group așa cum este el astăzi, trebuie să te gândești la brandul Alexandrion. Acesta este brandul stindard al grupului, este simbolul nostru, cel care păstrează în esență și istoria și începuturile companiei. Alexandrion este o dovadă clară a longevității brandurilor și a puterii pe care timpul o conferă. În același timp, este un model pentru împletirea fără cursur a rețetei unice, a istoriei și a inovației. Este clar că brandul Alexandrion a reușit să rămână pe piață și, mai ales, a devenit și continuă să își mențină poziția de lider de piață în România, bazându-se pe o viziune clară și o strategie pe termen lung.

Stelios SavvaBrandul Alexandrion este prezent în România de aproape un sfert de secol. Fără elementele care îi conferă unicitate, cum ar fi rețeta, gustul și personalitatea sa, acesta ar fi putut fi foarte ușor lăsat pradă uitării de consumatori. În schimb, brandul Alexandrion s-a impus, de-a lungul timpului în preferințele clienților, cu îndârjirea celui după care și-a primit numele: Alexandru cel Mare.
Strategia pentru dezvoltarea brandului Alexandrion include atât campanii de rebranding, dezvoltare de noi sku-uri, campanii de marketing 360 de grade, studii de consumator, reușind astfel să răspundă în permanență nevoilor și dorințelor tot mai diversificate ale shopper-ului și consumatorului nostru.
Inovația este o trăsătură definitorie a brandului Alexandrion, regăsită atât în rețeta produsului, cât și în modalitățile de comunicare și interacțiune permanentă cu consumatorul.
Viziunea noastră în ceea ce privește construirea în continuare a brandului ­ Alexandrion constă în generarea de experiențe unice și memorabile pentru cumpărătorii și consumatorii noștri. Aceeași viziune stând la baza fiecăruia dintre brandurile noastre.”


Stelios Savva, CEO Alexandrion Group

 

Alexandrion, pentru prieteniile dovedite prin fapte


Alexandrion își are originile în anii ´80 în insula Creta din Grecia. Rețeta tradiționlă și metoda de producție sunt păstrate de-a lungul anilor, din respect pentru moștenirea sa greacă, într-una dintre cele mai moderne distilerii din Sud-Estul Europei, în județul Prahova, România.


Alexandrion 2 7Alexandrion este produsul stindard al ­Alexandrion Group. Viziunea fondatorului ­companiei, dl. Nawaf Salameh, a fost ca mereu să dezvolte băuturi spirtoase cu gusturi rafinate, de cea mai înaltă ­calitate, ceea ce îi asigură și în ­prezent grupului locul de lider pe piața din România.


Alexandrion este un amestec echilibrat de ingrediente fine, al cărui spirit este desăvârșit de distilat de vin învechit în butoaie de stejar, completat cu un buchet de extracte naturale care păstrează aromele delicate mediteraneene. Rețeta secretă și procesul de blending, perfecționate de „know how-ul” Master Blenderului, garantează ­unicitatea și calitatea Alexandrion. Brandul generează emoție pură și o îmbinare de sesnsibilitate, pasiune și devotament care se regăsesc în fiecare picătură și în fiecare sticlă.


În funcție de preferințe, consumatorii noștri pot alege între clasicele Alexandrion 5*, Alexandrion 7* și ediția limitată, Alexandrion 100, o experiență creată pentru a sărbători spiritul românesc.
Alexandrion este o propunere ideală de a petrece momente minunate. Rafinamentul și unicitatea acestuia suprind bucuria și distracția de a ieși cu prietenii și familia.


Alexandrion 1 5 7Gustul rafinat al Alexandrion 5* poate fi savurat perfect vara, în cockteiluri răcoritoare atât de apreciate de publicul tânăr. În sezonul rece, Alexandrion 5* se poate transforma într-o băutură caldă adăugându-i arome suave de scorțișoară sau coajă de portocală. Cei care preferă aroma și gustul clasic se pot delecta cu Alexandrion 7* simplu sau cu gheață.


În 2018, brandul a celebrat alături de români împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 prin lansarea Alexandrion 100, o ediție limitată dedicată Centenarului. Alexandrion 100 a înglobat un mix de simboluri legate de Marea Unire ce se reflectă în designul capacului și al etichetei, dar și în gust. Ediția aniversară are o culoare de chihlimbar intensă, cu ușoare reflexe purpuriu-granat. Fructele uscate, notele delicate de vanilie și de cafea, alături de alte mirodenii completează gustul catifelat și armonios de distilat de vin și de lemn ars. La nivel de design: negrul reprezintă eleganța și sobrietatea caracteristice evenimentului istoric, iar auriul evidențiază elementele simbolice utilizate, care au la rândul lor propria poveste.

 

Primul dintre simboluri este o reinterpretare a celebrei sculpturi Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, urmat de cele două zerouri sugerând ideea de horă. Designului etichetei și al capacului pentru Alexandrion 100 sunt rezultatul unui concurs la care au participat peste 400 de tineri designeri. Brief-ul primit de aceștia a avut ca element central personificarea ediției speciale de Centenar în trei cuvinte: elegant, premium, unic. Lansarea ediției Alexandrion 100 s-a bucurat de o campanie de marketing 3600 de mare impact, care a inclus o platformă online și promovare pe rețelele de socializare.


În permanență, echipa din spatele brandului Alexandrion promovează campanii naționale de consumator cu mecanici și premii atractive, menite să loializeze și să atragă noi clenți.


Alexandrion 3 100România a devenit o piață matură, în care consumatorii au așteptări foarte mari de la produsele în care investesc bani și încredere, ceea ce ne motivează și mai mult în a ne crește permanent standardele și calitatea produselor. Preferința consumatorilor pentru produsele fabricate în România reprezintă un atu pentru brandul Alexandrion, mai ales că între clienți și producătorii locali s-a dezvoltat un spirit de solidaritate. Marele câșigător din această relație este însă, în cele din urmă, economia națională.


Brandul Alexandrion și-a câștigat și un renume în lumea culturii și a sportului prin campaniile de susținere pe care le organizează în aceste domenii.

 

Fișă de brand

Calitatea incontestabilă demonstrată în timp de preferințele cumpărătorilor Alexandrion din România completează identitatea unică a brandului și îi dau forța de a ieși în evidență ca o categorie de sine stătătoare. Alexandrion este di­ferit, el reprezentând categoria, fiind un brand dinamic și încrezător în forțele proprii, dar foarte accesibil și deschis față de consumatorii săi.
Brandul nostru are multe povești de împărtășit prietenilor săi, iar scopul său principal este acela de a ne redefini momentele plăcute din viață.

 

Repere temporale ale brandului

Brandul Alexandrion are, în prezent, o cotă de piață care îi conferă poziția de lider incontestabil al categoriei de brandy din România (sursa: studiu Nielsen).
Alexandrion 100: medalia de bronz la categoria Alte băuturi spirtoase, în cadrul San Francisco World ­Spirits Competition 2018 (SUA).
Alexandrion 7*: punctaj 87,
Foarte bun, Ultimate Spirit ­Challenge 2018 (SUA), Categoria coniac european.
Alexandrion 7*: medalia de aur la China Wine & Spirits Awards 2017.
Alexandrion 5*: medalie de ­argint la categoria coniac în cadrul International Wine & Spirits Competition 2017 (Marea Britanie).
Alexandrion 5*: medalie de aur la China Wine & Spirits Awards 2017.

 

Dacă brandul Alexandrion ar fi o persoană...

Alexandrion, un prieten discret
Alexandrion are un profil predominant masculin, al unui bărbat discret, care apreciază intimitatea. Acesta pune mare preț pe o conversație interesantă în compania prietenilor, pe care îi consideră un element central în viața sa.

Citit 898 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.