fbpx Imprimă această pagină

BRANDURI 100 ani: Râureni. 50 de ani de experiență în industria conservelor

Publicat în categoria Branduri pentru 100 de ani
Publicat Luni, 20 Mai 2019 11:41

„Cred că pentru un producător român nu poate să fie o satisfacție mai mare decât faptul că brandul companiei sale a ajuns la performanța de a avea vizibilitate pe întregul mapamond.

dan mutu 83x73mmAm ajuns aici pentru că ne-am adaptat, creăm și inovăm, dar fără să uităm cea mai de preț valoare: să păstrăm calitatea produselor pentru care suntem recunoscuți. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astăzi în 25 de țări de pe cinci continente. Am reușit să creștem ponderea exporturilor la 15% din totalul vânzărilor și dorim să ne consolidăm prezența atât în ţară, cât şi în afara ei.”


Dan Mutu, CEO, S.C. Annabella Fabrica de Conserve Râureni

 

 

Brand story


Râureni este un brand pentru familie, care s-a născut din pasiunea și curajul unei familii. Fabrica de Conserve Râureni a reușit prin calitatea produselor și puterea brandului să fie un jucător important pe piața conservelor din fructe și legume atât din România, cât și din afară. Când spunem puterea brandului ne referim la cei peste 50 de ani de experiență în această industrie și la rețete tradiționale „with a modern twist”, realizate din fructe și legume proaspete, culese și alese cu mare grijă atât de la noi din livezi, cât și de la parte­neri de încredere. Noi credem că natura este cea mai bună sursă de inspirație și bunăstare. Angajamentul nostru este simplu: de a aduce darurile naturii consumatorilor noștri. Facem acest lucru prin aprovizionarea cu atenție a ingredientelor, prepararea produselor cu cea mai mare grijă și lucrul cu oameni calificați și de­dicați. Iubirea noastră pentru natură și dorința noastră de a împărtăși această dragoste cu alții sunt principalii driveri în tot ceea ce facem.

 

revista 2


Am folosit timpul ca ingredient secret pentru a ne perfecționa rețetele, pentru a crea noi produse, precum delicata și parfumata dulceață de trandafiri și înmiresmata dulceață de fragi, și nu în ultimul rând, pentru a ne dezvolta capacitatea de producție. După numeroase investiții, Râureni este acum o fabrică modernă, cu linii de producție complet echipate, având o capacitate de peste 20.000 de tone pe an.


Noi știm foarte bine că din ingrediente bune se fac produse bune. Și oamenii calificați și iscusiți știu cum să folosească aceste ingrediente pentru a crea rețete delicioase și produse cu un gust aparte. Ne pasă foarte mult de originea ingredientelor noastre. Așadar, „pentru a avea controlul asupra calității fructelor și legumelor pe care le folosim, soluţia câştigătoare a fost să achiziţionăm terenuri pe care să construim sere şi ferme, precum am făcut cu cele de la Drăgăşani şi Oteşti. Avem acum peste 200 de hectare plantate cu pomi fructiferi, legume şi fructe şi vrem să mărim suprafaţa, dar pas cu pas. Tot din grijă pentru consumatori, avem în demarare un nou proiect în parteneriat cu Serele Ișalniţa. Anul trecut am achiziționat 2 hectare de sere care vor fi modernizate, după standarde occidentale, unde combaterea dăunătorilor o să fie realizată biologic, fără pic de tratamente fitosanitare, astfel încât fructele și legumele să fie cât mai naturale și sănătoase”, afirmă antreprenorul Dan Mutu.


revista 1De la an la an, cerințele clienților devin din ce în ce mai riguroase. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim pregătiți întotdeauna să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor. Pentru Râureni, tendințele alimentare sunt mereu un factor esențial în decizia de cumpărare a consumatorului final. Dacă în anii trecuți, trendul se îndrepta către junk food, acum clienții optează pentru variante gourmet, healthy, low-sugar, 100% fruit, no preservatives. Așadar, trebuie să fim mereu în pas cu cerințele actuale, de unde și gamele noastre 100% fruct, gourmet sau 0% zahăr. Combinăm tradițio­nalul cu modernul și ținem pasul cu trendurile atât locale, cât și internaționale. Astfel, gamele noastre de produse sunt variate, precum gama „Făr’ de seamăn” ce cuprinde magiunul de prune, fără zahăr, făcut doar din prune și atât, cât și gamele „Limited Edition” cu dulceața de fragi, dulceața de smochine, dulceața de nuci verzi în sirop ș.a.m.d.


Știm cât de mult înseamnă să fii la curent cu trendurile actuale, cât și într-o relaționare și comunicare constantă cu consumatorii. Acordăm o importanță deosebită clienților, cât și nevoilor, nelămuririlor și feedback-ului lor. În acest fel, Râureni a ajuns un love mark, un brand iubit, cu consumatori fideli și o comunitate impresionantă, de sute de mii de suporteri, în social media. „În orice produs Râureni se simte «mâna omului», grijă pentru calitate și bucuria de a bucura pe alții. Oamenii simt asta, din experienţa cu produsele noastre, din comunicarea noastră, și chiar din preţurile noastre”, afirmă Dan Mutu.

 

Fișă de brand

Calitate, autenticitate și respect – sunt trei elemente fundamentale care stau la baza mărcii Râureni. Aceste trei valori, păstrate cu sfinţenie, conferă credibilitate mărcii și au permis crearea unei relaţii de durată, cu milioane de consumatori fideli. Râureni este un brand românesc sută la sută, care păstrează tradiţia românească, fără a cădea în extreme, fără a fi obtuz și rezistent la orice noutate. Ținem pasul cu vremurile, fără a renunța la cine suntem. Râureni este un brand de bun simț, un brand bine crescut, la propriu și la figurat.

 

Dacă brandul Râureni ar fi o ­persoană...

... atunci ar fi o femeie de 30-40 de ani, Maria, care trăiește la oraș, dar iubește natura. Ea este preocupată de sănătatea ei și a celor dragi, dar și de „siluetă”. N-ar renunța la viața la oraș, nici la serviciu, dar visează uneori la cum ar fi să fie casnică și să locuiască „undeva, la munte”, în mijlocul naturii.

 

Citit 561 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.