Imprimă această pagină

BRANDURI 100 ani: Aqua Carpatica. Un brand vizionar, ambasador al României

Publicat în categoria Branduri pentru 100 de ani
Publicat Luni, 20 Mai 2019 11:37

„AQUA Carpatica se bucură de un adevărat succes pe piețele internaționale, cucerindu-i pe consumatorii din întreaga lume atât cu proprietățile sale extraordi­nare, cât și cu povestea locului din care aceasta provine.

002 foto JV modif CNPrezentă pe rafturilor marilor magazine din lume, AQUA Carpatica promovează România ca țara apelor minerale și le stârnește interesul străinilor de a afla mai multe despre izvoarele cu apă pură din inima Carpaților. Ținând cont de acest lucru, cred cu tărie că apa minerală poate deveni brand de țară, prin care să se promoveze la nivel internațional, așa cum fiecare țară are propria tradiție în ceea privește produsele sale emblematice.”


Jean Valvis, Fondator și Președinte - Director General, AQUA Carpatica

 

Brand story


Construită de Jean Valvis, creatorul mărcilor Dorna și LaDorna, compania Carpathian Springs a fost fondată în anul 2000, pe baza experienței echipei ce a stat în spatele succesului apei minerale Dorna. În ultimii ani, AQUA Carpatica și-a crescut exponențial popularitatea și cota de piață, devenind în prezent unul dintre numele importante de pe piața apelor minerale atât din România, cât și din străinătate. Compania s-a extins pe mai mult de zece piețe externe, printre care SUA, Marea Britanie, Germania, Japonia sau Emiratele Arabe, iar în fiecare piață este poziționată la raftul produselor premium, la fel cum se întâmplă și în România.


Geneza apei minerale AQUA Carpatica începe acum milioane de ani și este rezultatul funcționării în timp geologic a unor iscusite laboratoare subterane din adâncurile munților vulcanici. Țara Dornelor este un ținut arhaic, sălbatic și magic, iar acolo este locul de unde izvorăște AQUA Carpatica. Tărâmul legendar al apelor minerale românești, dar și al rezervațiilor naturale, cu o structură geologică deosebită și o barieră de protecție naturală împotriva poluării, izvoarele AQUA Carpatica au beneficii extraordinare pentru sănătate, un gust pur și corespund tuturor cerințelor și standardelor pentru o apă minerală naturală de înaltă calitate.

 

line up sticle AC Romania var mica


Designul minimalist și ergonomic al ambalajului, numeroasele beneficii pentru sănătate și gustul unic transformă AQUA Carpatica într-o apă ideală pentru orice consumator din întreaga lume. Nivelul scăzut de nitrați și sodiu sunt de asemenea calități importante care o diferențiază cu ușurință de celelalte branduri de apă minerală naturală existente pe piață.


În acest moment, AQUA Carpatica este deja prezentă în 14 ţări şi, cu cât merge mai bine, cu atât extindem mai mult. SUA şi Marea Britanie sunt cele mai bune pieţe externe pentru noi. În California de Nord, avem 18 puncte de vânzare în magazinele Whole Foods ale Amazon. Iar planurile de dezvoltare nu se opresc aici:

«Peste zece ani, România va fi ţara prin excelenţă a apelor minerale mondiale. Avem ­debit, avem o regiune protejată fizic, avem calitate.» - Jean Valvis


Brandul AQUA Carpatica are o misiune și o viziune pe care dorește să le replice și la nivel internațional. De aceea, continuă, pe de-o parte, să se mențină competitivi pe piața internă și, în același timp, să își îndrepte atenția și către piețele externe.


Produsele cu valoare adăugată, deja recunoscute ca brand în țara de origine, pentru a penetra bine piețele internaționale, au nevoie de o poveste în spate. Pornind de la povestea din țară se merge la valorile care sunt adoptate și creează noțiunea de brand de țară. AQUA Carpatica devine pionier în ceea ce privește brandul de țară și se luptă cu un ansamblu „empty”, cu un vid în spate. Pentru a avea un brand de ţară câştigător este ne­voie ca oamenii să creadă în el. Nu este suficientă o echipă pentru a construi un brand de succes, dacă oamenii nu cred în el.


AQUA Carpatica are o misiune suplimentară, aceea de a comunica, de a educa, de a informa care sunt atuurile comparative unice pe care chiar le are România. AQUA Carpatica devine astfel un ambasador al țării prin brand story-ul propriu care descrie proveniența din țara izvoarelor de apă minerală într-un context de mediu înconjurător neprihănit, unde și plouă foarte mult, unde bioxidul de carbon este din subsol dintr-o structură specifică geologic, pe care n-o întâlnești nici în Ungaria, nici în Belgia, nici în Germania.

 

De ce AQUA Carpatica este excepțională

România este o țară unică, cu peisaje care îți taie răsuflarea și comori de neprețuit. Printre acestea, se numără și apele minerale naturale carbogazoase. Avem izvoare apărute în urma unor fenomene naturale, care au început în adâncurile munților vulcanici și continuă până la izvoarele din poienile Țării Dornelor. Munții, pădurile seculare ce adăpostesc o faună unică în Europa, luncile neatinse de agricultura intensivă sau acti­vitatea industrială, precum și structura geologică specifică munților vulcanici reprezintă condițiile primordiale pentru existența unor asemenea zăcăminte de apă minerală de o calitate superioară. AQUA Carpatica este o apă minerală naturală izvorâtă din adâncurile munților Carpați, care reprezintă cu mândrie țara de unde provine în toate colțurile lumii.

 

Dacă brandul AQUA Carpatica ar fi o ­persoană...

... ar fi plină de încredere în propriile forțe, o voce răsunătoare în domeniul său, pregătită întotdeauna să se ridice la înălțimea așteptărilor, chiar să le și depășească. De încredere, își va onora mereu promisiunile. Pozitivă, energică și gata oricând să suprindă, aducând un suflu nou și îndrăznind să creadă într-un vis măreț, pe care îl va îndeplini cu muncă și perseverență.

 

Citit 3346 ori

Articole înrudite