fbpx Imprimă această pagină

BRANDURI 100 ani: Puratos - Un secol de pasiune şi inovaţie

Publicat în categoria Branduri pentru 100 de ani
Publicat Joi, 16 Mai 2019 14:11

„În tot ceea ce facem, ne dorim să fim mai aproape de oameni. De brutarii, de patiserii și de ciocolatierii din întreaga lume; de oamenii care fac parte din Magia Puratos; de furnizorii și colaboratorii noștri.

Gabriela Beres Director Regional Europa Centrala si de Est PuratosDorim să fim promotorii inovației în toate culturile lumii. Pot să spun că România are un loc important în grupul Puratos, nu doar datorită performanțelor financiare, dar mai ales datorită stabilității și longevității echipei locale, a calității oamenilor pe care îi avem și, nu în ultimul rând, a gândirii diferite pe care o abordăm.“

 

Gabriela Bereș, Director Regional Europa Centrală și de Est în grupul Puratos

 

 

Partener de încredere în inovaţie din 1919

 

Puține afaceri se mândresc cu sentimentul de familie și cu 100 de ani de inovație - mai ales când aduc valoare brutarilor, patiserilor și cofetarilor de pretutindeni. Experții Puratos au o întreagă istorie în soluții dezvoltate cu pasiune, curaj, viziune, spirit de echipă, etică şi respect pentru calitate - pentru că acestea sunt valorile care îi apropie pe toţi cei care au făcut, fac şi vor face parte din povestea Puratos, cel puțin pentru alți 100 de ani, uniți și ghidați de simbolul unicornului.

 

Cum arată drumul unui Unicorn care inovează?

 

A început în 1919 într-un garaj obişnuit, în Bruxelles, cu câteva mixuri pentru produse de patiserie şi îngheţată. Și-a propus să creeze soluții inovatoare pentru brutărie și patiserie și a ajuns să acționeze ca partener în inovaţie - indiferent de locul în care se află. În 2019, deține un muzeu al ciocolatei, dezvoltă școli locale pentru brutari și cofetari, întreține o bibliotecă unică de maiele, are un program sustenabil care asi­gură o ciocolată mai bună și va lansa, probabil până la următorul centenar, o brutărie pe Marte.

 

Vietnam Chocolate Praline Tart PIC VER

Puratos a fost mereu primul - din pasiunea de a crea și de a avansa. În 1923, cu mixul de brutărie cu germeni prăjiţi de grâu. Trei decenii mai târziu, cu amelioratorul complet T 500 de îmbunătățire a calității pâinii. Apoi, cu demonstratorul care a inovat în obținerea celui mai bun aluat prin metoda de frământare a celor „1100 rotaţii”. A continuat să fie primul odată cu descoperirea xilanazei, ce a dus la dezvoltarea amelioratorul pudră S500, produsul-vedetă care de peste 35 de ani ajută brutari de pe tot globul. Cu marca Belcolade, ciocolata belgiană autentică pe care toți ciocolatierii o iubesc, și cu cele 82 de Centre de Inovație deschise treptat în toate colțurile lumii.

 

Ceva nou în fiecare decadă

 

Puratos PuraMalte si Disney prima reclama la paineFără idei nu se poate inova. Iar din istoria Puratos nu au lipsit ideile originale de comunicare și promovare. Hrana pentru porumbeii voiajori din concursuri. Desenele lui Walt Disney pentru prima campanie a unei mărci de pâine: reclama la Pura-Malté, un mix cu gust foarte intens de malţ. Benzile desenate cu istoria pâinii pentru a sprijini o federație a brutarilor în lansarea Săptămânii Belgiene a Pâinii. Revista internă U-Team, dedicată tuturor angajaților - și unicornul pentru a le ilustra angajamentul.

 

 

Școli profesionale pentru o viață mai bună

 

 

Puratos crede în dezvoltarea oamenilor - și îi susține cu adevărat. Prin școlile pentru brutari și cofetari, numite „Bakery School“, comunitățile din mediile defavorizate primesc șansa de a avea o meserie și de a oferi oamenilor produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie de calitate - lucru demonstrat în India, Brazilia, Mexic și Africa de Sud. Urmează cât de curând o nouă școală și în România.

 

 

Biblioteca de Maiele - Viitorul pâinii stă în tradiția sa!

 

Sourdough Library Karl de SmedtLider al pieţei mondiale de maiele, Puratos înțelege cât de important e să le păstreze biodiversitatea și metodele naturale de fermentare. În 2013 a inaugurat Biblioteca de Maiele din Saint-Vith, Belgia, care păstrează vie tradiția maielelor pentru generațiile viitoare. Cu o colecție de 115 maiele din peste 20 de ţări, biblioteca este o reală sursă de patrimoniu cultural și de inspirație pentru brutarii pasionați.

 

Puratos & ESA – brutăria viitorului pe Marte

 

Ar putea o colonie umană să crească cereale și să coacă pâine pe Marte? Aceasta e întrebarea la care specialiștii Puratos cercetează răspunsul. Un expe­riment moonshot, alături de Urban Crop Solutions Belgia și trei agenții spațiale: NASA, ESA și Roscomos.

 

 

Dacă brandul Puratos ar fi o ­persoană, cum l-ați descrie?

Puratos este partenerul alături de care evoluez. Dezvoltă soluțiile de care am nevoie. Mă ajută și mă inspiră. Cercetează și îmi demonstrează. Inovează și e preocupat de ce lasă în urmă. E pasionat și priceput, autentic și curios, entuziast și curajos. Și tot ce face are un efect pozitiv de durată.

 

Citit 272 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.