fbpx Imprimă această pagină

#BranduricuBuletindeRomânia - Coca-Cola HBC România: Ne reînnoim buletinul, an de an

Publicat în categoria Branduri cu buletin de România
Publicat Luni, 15 Iunie 2020 17:33


Avem buletin de România de 29 de ani. De-a lungul timpului, Coca-Cola HBC România a evoluat, dar indiferent de transformările și forma pe care a îmbrăcat-o compania, am fost conectați în permanență la nevoile și dorințele comunităților în care ne-am desfășurat activitatea, adaptându-ne rapid la schimbările multiple prin care a trecut societatea pe parcursul anilor. Primele băuturi produse în România, au adus pe mesele românilor o mare bucurie, Coca-Cola însemnând mult mai mult decât o băutură răcoritoare. Coca-Cola pe mesele românilor în 1991 însemna începutul unei schimbări mult așteptate.


Producem în România băuturi care ajung, în fiecare zi, la milioane de consumatori din țară și din regiune. Suntem liderul pieței locale de băuturi și cel mai mare exportator din industrie. Însă dincolo de ceea ce se vede pe rafturile magazinelor, există un mecanism impresionant care implică foarte mulți actori locali. Prin activitatea noastră, punem în mișcare un lanț de valoare care stimulează economia națională și susține comunitatea.

 

coca cola citat mihaela

 

Impactul nostru la nivel local


Lanțul de valoare pe care l-am creat în ultimii 29 de ani, plătește taxe și impozite, angajează forță de muncă și plătește salarii, investește în comunități și generează valoare adăugată pentru economia locală. Impactul companiei în România se traduce prin venituri pentru gospodării, pentru firmele cu care lucrăm și pentru stat, prin taxele pe care le plătim.


Activitatea noastră și a întregului lanț de valoare al Sistemului Coca-Cola au generat, în 2018, o valoare adăugată (directă și indirectă) pentru economia românească de 594 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 0,29% din Produsul Intern Brut al României.


Infografic 20x20cm FATA

 


În 2018, am crescut cu o treime valoarea adăugată la economia națională și cu peste o treime impactul pe care îl avem asupra locurilor de muncă din România, față de 2015. În plus, ne-am consolidat prezența locală prin investiții în cele 3 fabrici în care producem băuturile din portofoliul nostru, crescând producția locală cu 24%.


An de an, ne-am consolidat prezența în România și angajamentul față de comunitate, continuând să investim și să ne extindem portofoliul de produse pentru români.


Toate aceste rezultate, reflectă efortul depus de colegii noștri de-a lungul anilor. Coca-Cola HBC România crește datorită oamenilor. Angajații se bucură de un mediu de lucru prietenos, incluziv, divers și echilibrat, cu respect pentru drepturile omului și oportunități de dezvoltare profesională și personală. Iar acest lucru ne este confirmat și de studii: Coca-Cola HBC România tocmai a fost recunoscută, pentru al 5-lea an consecutiv, cel mai dorit angajator din industria FMCG din România.


Aducem bucurie pe mesele românilor


Fie că servim clienți din sectorul HoReCa, Fragmented Trade sau Modern Trade, atenția noastră rămâne îndreptată către varietate, inovație și echilibru, pentru a oferi consumatorilor noștri posibilitatea de a alege produsele cele mai potrivite gusturilor, stilului de viață și alimentației lor.


Dorna rPET KV FINAL

 


Fiecare brand are în spate o poveste unică, iar printre brandurile născute în România, istoria apelor minerale Dorna și Poiana Negri este printre cele mai interesante. Apele izvorasc din Tara Dornelor, un loc foarte, foarte special in inimile noastre. Prima atestare a apelor minerale din această zona este datată 1470, iar în 1817, împăratul Austro-Ungariei Franz Josef I amintește în memoriile sale ca apa minerală naturală Dorna “este un izvor cu efecte terapeutice, apreciat în toată Moldova, este cea mai bună apă naturală din regiune”.


Dorna este brandul romanesc care se implica in comunitate si care investeste in sustenabilitate. Timp de 7 ani Dorna a a susținut copiilor prematur si alaturi de Fundatia Salvati Copii a ajutat la dotarea mai multor maternitati din intreaga tara.

 

Din grija fata de mediu, Dorna a fost primul ambalaj din Romania care a avut un conținut de până la 30% conținut de plante, fiind în același timp 100% reciclabil. Anul acesta, am facut un alt pas important venind cu o noua inovatie pe piata lansand prima sticla de apa din Romania din 100% PET reciclat.


Ca business, împărtășim îngrijorarea publică cu privire la impactul pe care ambalajul îl poate avea asupra mediului atunci când este eliminat incorect și ne am asumat angajamentul de a ajuta la colectarea și reciclarea echivalentul fiecărei sticle vândute până în 2030.
Prin inovarea băuturilor noastre și a categoriilor de produse, prin regândirea rețetelor produselor existente, ne-am onorat angajamentul de a le oferi consumatorilor produse adaptate oricărui stil de viață.
Astfel, în 2019 am lansat gama Cappy Lemonade în premiereă în România. Nimic mai simplu – lămâile întâlnesc imaginația.

 

KV Cappy Lemonade instoreCappy Lemonades este inspirat de limonada de acasă și este băutura ideală pentru cei care iubesc aroma reconfortantă a limonadei într-o zi toridă de vară, fie că aleg să se răcorească printr-o plimbare în parc sau într-un fotoliu comod de acasă. Lemonade by Cappy este disponibilă în 3 variante: Lămâie, Lămâie și Mentă, Lămâie și rodie, în ambalaje de 400 ml si 1,25 l. Produsul nu conține conservanți sau arome artificiale.

În iunie 2019, România a fost prima și singura piață din lume care a lansat Coca-Cola Specialty. Cu o combinație aparte de arome de fructe și extracte de plante: caise și pin, mure și ienupăr, mere și soc, Coca-Cola Specialty oferă o serie de trei băuturi într-un ambalaj de colecție, prin readucerea pe piață a sticlei folosite pentru îmbuteliere acum mai bine de un secol, la începutul anilor 1900.

 

Suntem parte din comunitate


Ne bucurăm de rezultatele de astăzi, dar ne gândim la viitor și la ceea ce lăsăm generațiilor care vin după noi. Punem consumatorii și comunitățile în care suntem prezenți în centrul activității noastre și inovăm în permanență pentru a răspunde nevoilor tot mai diverse și în continuă schimbare ale acestora. În România, Coca-Cola HBC România a fost desemnată drept cea mai sustenabilă companie din România în 2019, conform Romania CSR Index, pentru al patrulea an consecutiv.


După Noi, platforma de sustenabilitate a companiei, reflectă angajamentul de a lăsa o lume mai bună pentru generațiile viitoare, prin grija față de mediul înconjurător, prin utilizarea responsabilă a resurselor și susținerea comunităților locale din care facem parte. În 2018, a fost lansat programul educațional După Noi, strângem tot noi, parte a platformei După Noi, prin care este încurajată colectarea selectivă a deșeurilor. În primul an de la lansare, După Noi, strângem tot noi a ajuns la peste 615.000 de români, preponderent tineri, prin prezența la festivaluri, evenimente corporate și culturale.


Am dovedit, de-a lungul timpului, că suntem aici pentru români, pentru a lasa După Noi o moștenire valoroasă și o poveste pe care generațiile următoare să o ducă bucuroase mai departe. De peste 29 de ani, prezenta Coca‑Cola in Romania spune o poveste frumoasă despre implicare, succes și angajament, fiind în același timp o bază solidă pentru viitor. Dorim să le mulțumim tuturor angajaților și partenerilor noștri, care ne sunt alături și ne ajută să scriem, filă cu filă, această poveste frumoasă.

 

 

Citit 538 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.