fbpx Imprimă această pagină

#BranduricuBuletindeRomânia - Un antreprenoriat cu capital şi spirit 100% românesc

Publicat în categoria Branduri cu buletin de România
Publicat Luni, 15 Iunie 2020 15:12

Cu o poveste de peste 25 de ani, Macromex este liderul în industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate și refrigerate.
Caracterizată de inovație şi preocuparea pentru crearea unor produse de calitate și care să promoveze un stil de viață sănătos, compania Macromex a dezvoltat branduri cu notorietate, care au succes atât pe piețele din România, cât și pe cele externe.


Povestea începe în 1993, cu un tânăr, absolvent de Automatică, ce decidea să pornească o afacere cu produse alimentare la temperatură controlată. El însuşi un gurmand din fire şi posesor al unui fin fler în materie de afaceri, Dan Minulescu pune pe roate compania Macromex, ca un tribut adus mâncării de bună calitate.


Un sfert de secol mai târziu, Macromex se impune ca unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa alimentelor congelate şi refrigerate din România, cu o cifră de afa­ceri de peste 700 milioane lei, un portofoliu de peste 1.000 de sortimente, creator de branduri proprii (Edenia, Corso, La Strada, Azuris) şi partener al unor branduri globale (precum Philadelphia, DrOetker, Bel, Mars).


Spiritul explorator este prezent încă de la începuturi şi sursele de inspiraţie sunt puternic ancorate în lumea largă. Astfel, cele mai bune ingrediente şi cele mai ­autentice şi savuroase reţete sunt adoptate şi transpuse sub umbrelele brandurilor Macromex, ca un angajament pe termen lung faţă de consumatorii români.

 

Macromex reprezentant„Călătorind în lumea largă, nu am putut să nu apreciez mâncarea autentică, de cea mai bună calitate, cu care m-am întâlnit. Astfel, am cules, de-a lungul timpului, tot ceea ce am găsit mai bun, de la sofisticata bucătărie franţuzească sau savoarea mâncărurilor italieneşti, până la gustul specific al mâncărurilor asiatice sau mexicane”, mărturiseşte Dan Minulescu.

 

edenoaPrimul brand de mare anvergură construit de compania Macromex şi primul beneficiar al explorărilor „around the world” făcute de către pasionaţii membri ai echipei, a fost brandul Edenia.


Edenia a fost încă de la început un trendsetter în piaţa de alimente congelate din România.
Pornind de la categoria de legume congelate, ­Edenia cucereşte, de la an la an, noi segmente precum peştele, semipreparatele din carne, peşte sau legume, pizza sau smoothies, reuşind în relativ scurt timp să se impună ca o autoritate în materie.


Macromex citat cameliaDe aproape un deceniu de la apariţie, Edenia şi-a construit o temelie solidă ce are la bază expertiza atât în ceea ce priveşte originea bine documentată a ingredientelor, cât şi rețetele şi priceperea cu care sunt combinate în variile sortimente pe care le oferă consumatorilor români.


Bariera cea mai mare pe care brandul Edenia o are de escaladat în România o reprezintă o mentalitate specifică românilor cu privire la congelare. Şi nu vorbim de congelarea în sine. Doar românii sunt printre cei mai buni prieteni cu acest procedeu domestic de prezervare a alimentelor. Edenia vine însă cu argumentele necesare către public, astfel încât acesta să înţeleagă cum stau lucrurile de fapt.

 

From zero to hero

corso logoCorso, brandul românesc de îngheţată, care atacă piaţa din România cu un hit muzical, Of Corso, şi ajunge astfel direct pe prima treaptă a podiumului.


corso 1Toată lumea iubeşte îngheţata! Plăcerea nevinovată. Desertul permisibil. Are acel ceva care ne face,
chiar de la prima înghiţitură, un pic mai fericiţi.


Aceasta este şi filozofia brandului de îngheţată Corso. Precum un tânăr entuziast, afişând un „joie de vivre” specific vârstei, lipsit de inhibiţii, glumeţ şi mereu pus pe şotii, brandul Corso ne îndeamnă să vedem partea frumoasă a vieţii, în orice împrejurare.


A fi Corso este o stare de spirit, o declaraţie de bună dispoziţie, o atitudine molipsitoare.


Nu doar o îngheţată, un pop brand, un brand al tinerei generaţii de români – este poziţionarea Corso.
Un brand sincer cu el şi cu cei din jur, plecând de la produsul în sine – ceea ce vezi pe ambalaj este exact ceea ce găseşti în interior – şi până la comunicare.

 

corso 2


Tonul prietenos al vocii Corso a adus cu multă uşurinţă neconvenţionalul în lifestyle-ul urban al românilor, ajungând la sufletul lor şi ridicându-le nivelul moralului la cote noi.


Este recomandat să nu ne luăm prea în serios din când în când, să dăm drumul frâielor imaginaţiei atunci când vine vorba de distracţie sau micile nebunii care ne fac viaţa mai veselă.


Anul acesta, brandul Corso împlineşte 7 ani. Iar în cazul lui, chiar putem afirma că „a crescut într-un an, cât alţii în şapte”.
La mulţi ani înainte, dragă Corso! Să rămâi mereu aşa cum eşti: colegul glumeţ, prietenul de nădejde şi muza pentru bună dispoziţie, de care cu toţii avem nevoie.

 

Un altfel de brand


la strada logoCroită după fascinanta lume a modei franţuzeşti şi cu o puternică rezonanţă italiană, îngheţata
La Strada este o apariţie surprinzătoare pe piaţa românească de îngheţată.

 

la stradaLA STRADA, primul brand care aduce moda în industria îngheţatei.

 

Punctul de pornire a fost… strada. Acolo trăieşte îngheţata, nu-i aşa? Doar că, în zilele noastre, strada a devenit tot mai funcţională şi gri. Oamenii se deplasează din punctul A în punctul B, grăbiţi şi preocupaţi, de multe ori absorbiţi de micile ecrane ale telefoanelor inteligente, fără să mai observe prea mult din farmecul străzii…


Îmbrăcată ca un „fashion icon” ce încapsulează spiritul străzilor italiene; colecţia sa de arome este ca o colecţie de haine street fashion, cu diverse imprimeuri inspirate de ingredientele sale autentice.
Făcute cu multă pricepere de către un patisier-glacier francez, sorbeturile La Strada au un conţinut de fruct atât de mare, încât par mai degrabă nişte piure-uri răcoritoare de fructe, cu textură catifelată şi gust fin, desăvârşit. Pour les connaiseurs!

 

 

Macromex citat viviana

 


La polul gourmand stă îngheţata de ciocolată neagră cu nuci pecan - un adevărat „festival pe cerul gurii”, ar spune cei mai pretenţioşi dintre amatorii de îngheţată de bună calitate.


Tot ce ne rămâne de făcut este să ne echipăm cu o ţinută chic, dar lejeră, un fotoliu confortabil, o muzică relaxantă pe fundal şi, desigur o cupă de îngheţată La Strada cu aroma preferată. Dimensiunea linguriţei este o opţiune personală.

Citit 539 ori

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.