fbpx Imprimă această pagină

În sezonul rece, vânzările de deodorante și antiperspirante scad cu 40%

Publicat în categoria Produse de ingrijire personala
Scris de   Publicat Marți, 26 Noiembrie 2019 18:15

Diversitate, tehnologii revoluționare, ingrediente aflate în tendințe pe piețele externe dezvoltate, produse cu beneficii distincte sau suplimentare pentru utilizatori – aceștia sunt termenii în care poate fi caracterizat raftul de deodorante și antiperspirante dintr-un hipermarket. Din perspectiva shopperilor, alegerea soluţiilor naturale, sustenabile este unul dintre principalele trenduri ce caracterizează piaţa de profil.

 

Panelul de gospodării al GfK relevă faptul că, în intervalul octombrie 2018 – septembrie 2019, aproximativ 7 din 10 familii au achiziţionat cel puţin o dată astfel de produse, în medie de până la 5 ori. Pe parcursul unui an, o familie alocă aproximativ 60 de lei pentru achiziţia acestei categorii.
Din perspectiva celor două segmente, antiperspirantele deţin cea mai mare parte a vânzărilor. În plus, acest segment a avut o evoluţie pozitivă în perioada analizată, în timp ce deodorantele au pierdut teren ca urmare a faptului că au fost cumpărate mai rar.
60% dintre deodorantele şi antiperspirantele cumpărate sunt destinate femeilor, iar variantele spray deţin supremaţia, cu peste 80% din volume. În schimb, versiunile roll-on au avut vânzări negative şi au pierdut cumpărători.

 

Potrivit RetailZoom, cinci mari producători dețin, cumulat, 91,5% din piața de antiperspirante, ca valoare: Unilever, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, LʹOreal și P&G. Din punct de vedere volumic, poziția a cincea este deținută de producătorul local Farmec, cu brandul Gerovital.

 

Categoria este încă puternic afectată de sezonalitate: un vârf al vânzărilor se înregistrează în luna august, respectiv în decembrie (când shopperii achiziționează seturi cadou, în componența cărora sunt prezente și deodorante / antiperspirante. În ianuarie și februarie, însă, scad dramatic.


În ediția din luna decembrie vom publica o analiză amplă a categoriei.

 

Citit 307 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.