fbpx Imprimă această pagină

Andreea Marinescu, GSK Consumer Healthcare: „Interesul pentru îngrijirea orală specializată va cântări din ce în ce mai mult”

Publicat în categoria Produse de ingrijire personala
Scris de   Publicat Joi, 03 Octombrie 2019 12:00

Românii utilizează, în medie, 1,6 tuburi de pastă de dinţi per persoană și cumpără o periuţă la 1,6 ani. Detalii aflăm de la Andreea Marinescu, Marketing Manager România & Balcani în cadrul GSK Consumer Healthcare.

 

O analiză de cate­gorie efectuată pe baza datelor interne pentru anul 2018 a subliniat valoarea medie a costului anual pentru produsele de îngrijire orală, în România, după cum urmează: 14,8 lei/persoană – costul mediu de pastă de dinți; 26,3 lei/persoană – costul mediu de pastă de dinţi specializată.


Ca număr de bucăţi, în 2018 românii au utilizat în medie 1,6 tuburi de pastă de dinţi per persoană*, la acelaşi nivel ca în 2016, de exemplu, dar extrem de scăzut faţă de media europeană. De asemenea, un român cumpără o periuţă la 1,6 ani, ceea ce ne plasează mult sub recomandările medicilor dentişti de schimbare a periuţei la fiecare 3 luni sau după un episod de răceală sau gripă.


IO caseta furnizorPentru 2019 şi 2020 estimăm o creştere de 7-8% în valoare pentru total categorie produse de igienă orală, cu accelerarea segmentelor de apă de gură şi periuţe de dinţi, trend care se va menţine şi în următorii doi ani. Credem, de asemenea, că vom observa o creştere mai accentuată pe segmentul produselor pentru îngrijirea protezelor dentare, având în vedere că nu există un obicei de folosire a produselor specializate, consumatorii utilizând în acest moment produse generice, precum pasta şi periuţa de dinţi. Valoarea acestei categorii este sub media ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi creşterea este estimată în jurul valorii de 10% de la an la an.


Conform calculelor GSK, produsele inovatoare contribuie la creşterea accentuată în categorie – în cazul pastelor de dinți, produsele nou lansate au reprezentat 10% din total vânzări şi doar 1% din total creştere vine din mărirea preţului.


În perioada următorilor ani vom asista la o schimbare a criteriului de alegere a produselor din această categorie, întrucât interesul pentru îngrijire specializată va cântări din ce în ce mai mult, în detrimentul loialităţii faţă de o anume marcă.

 


*) Calcul efectuat de GSK in funcţie de numărul de români aflaţi la domiciliu în România la data de 1 ianuarie 2018 (22.194.000), conform datelor disponibile pe www.insse.ro

 

Citește și: Apa de gură, ața și periuțele dentare, cele mai dinamice segmente în categorie 

Opinia Achizitorului - Delia-Nicoleta Durnea, manager sortiment, Departamentul Achiziții, dm drogerie markt: „Scoatem în evidență produsele care conțin ingrediente naturale” 

Citit 450 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.