fbpx Imprimă această pagină

Apa micelară, vedeta categoriei de produse destinate îngrijirii tenului

Publicat în categoria Produse de ingrijire personala
Scris de   Publicat Miercuri, 28 August 2019 14:16

În prima jumătate a anului 2019 (ianuarie-iunie), produsele destinate îngrijirii personale au înregistrat o creştere de 2,4% în valoare, comparativ cu perioada similară a anului trecut, nivel uşor sub evoluţia întregii pieţe de FMCG – arată datele GfK, Panel de Gospodării. Produsele pentru îngrijirea tenului au avut în schimb o dinamică mai bună şi au înregistrat o creştere de 6% în valoare. Evoluţia pozitivă a fost alimentată de produsele de curăţare, în timp ce performanța cremelor de faţă a fost una modestă.


Dintre variantele de produse de curăţare, apa micelară a fost de departe cel mai dinamic segment şi a continuat să câştige teren, în detrimentul celorlalte tipuri. Creşterea a fost influenţată de un număr mai mare de cumpărători, dar şi de o majorare a cheltuielilor acestora pentru astfel de produse. Potrivit sursei citate, în prima jumătate a anului, categoria s-a regăsit în coşurile a 30% dintre cumpărătorii de produse de curăţare a tenului.


„Inovaţia joacă un rol important în piața de Face Care, fiind un factor care contribuie la creşterea penetrării categoriei, în special pentru segmentul de Face Cleansing. Femeile sunt într-o permanentă căutare de soluţii uşor de folosit, care să ofere toate beneficiile de care au nevoie într-un timp scurt. Acest lucru explică şi notorietatea de care se bucură în momentul de faţă formatele precum apele micelare sau măştile textile”, relatează Luminiƫa Gâdea, Category Manager Skin, Unilever South Central Europe.


În opinia sa, printre driverii care conduc la dezvoltarea acestei piețe se disting: creșterea accelerată a numărului de utilizatori ai platformelor de social media, de unde se pot obține informații detaliate privind îngrijiea tenului; faptul că o mare parte dintre femeile care foloseau aceleași produse utilizate și pentru îngrijirea corpului, acum au înțeles că tenul necesită produse specializate pentru curățare și hidratare; atenția acordată îngrijirii tenului a devenit un subiect de interes și pentru adolescente, în timp ce folosirea produselor de prevenție a semnelor de îmbătrânire începe și ea mai devreme; de asemenea, conștientizarea posibilelor efecte pe care mediul înconjurător le poate avea asupra tenului determină femeile să acorde o atenție sporită îngrijirii acestuia.


Unilever a adus recent pe piața din România brandul Plant Line. Prin intermediul acestuia, compania își propune să ofere femeilor cu venituri mici și medii produse care au la bază fitoterapia, la un preț accesibil. Acestea reprezintă fuziunea dintre știință și natură și conțin combinațiile de extracte din plante care se adresează curățării și îngrijirii atât a feței, cât și a mâinilor și părului.

plant line 2

 

Fiind un brand nou lansat pe o piață extrem de dinamică și competitivă, principala sa provocare este să convingă persoanele din target să încerce produsele. Pe lângă activările clasice din magazine, cu consultanţi la raft, sau campanii de tip premii instant sau tombolă, s-a recurs şi la câteva soluţii digitale care suprind cumpărătorii şi dovedesc rezultate foarte bune. Astfel, s-au folosit dispozitive tokinomo de promovare a produselor în magazin, care utilizează senzori de mişcare, sunet şi lumină pentru a da viaţă produselor fizice la raft. În plus, cu ajutorul tehnologiei Adbox s-au evidențiat principalele caracteristici ale gamei printr-un display ce îmbină un conţinut digital unic cu produse fizice, reale, creând un mesaj atractiv pentru cumpărător.

 

În ediția din luna septembrie puteți citi un articol amplu despre piața produselor de îngrijire a tenului.

 

 

 

Citit 334 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.