fbpx Imprimă această pagină

Natalia Muscă, Farmec: „Un trend global puternic în ultimii ani este folosirea keratinei în produsele pentru îngrijirea părului”

Publicat în categoria Produse de ingrijire personala
Scris de   Publicat Miercuri, 24 Aprilie 2019 13:38

Categoria mare a produselor destinate îngrijirii părului este compusă din patru segmente distincte: șampoane, balsamuri, tratamente și măști reparatoare. Deși tratamentele dețin o pondere mică în piața totală (5%, potrivit Nielsen, ca valoare a vânzărilor), au înregistrat cea mai bună dinamică în 2018, față de anul anterior: +19,6%.


Farmec este singura companie cu capital 100% românesc prezentă în topul celor mai mari producători de cosmetice pe segmentele tratamente și măști reparatoare. Vă prezentăm un interviu cu Natalia Muscă, Manager de Produs, Farmec, despre modul în care compania clujeană abordează dezvoltarea categoriei de produse pentru îngrijirea părului.

 

La ce aspecte ar trebui să fie atent un shopper aflat la raionul de produse pentru îngrijirea părului?


Dacă m-aș afla în fața unui raft cu produse pentru păr, m-aș uita inițial la mărcile fabricate în România, considerându-le doar pe cele care conțin ingrediente de ultimă generație și cât mai naturale. Acestea sunt esențiale în produsele de îngrijire a părului și este foarte important să fie precizate pe ambalajul produsului, având etichete cât mai detaliate. Pe lângă aceste aspecte, vreau să știu dacă produsele sunt într-adevăr soluții eficiente pentru diversele probleme ale părului, cauzate fie de obiceiurile periodice care pot stresa părul (vopsit, styling, utilizarea frecventă a aparatelor de coafat), fie de factorii externi la care ne expunem zilnic (agitație, stres, poluare sau radiații UV).

În același timp, mă interesează să am o vedere de ansamblu și să îmi atragă atenția produse ce aparțin aceleiași game și pot fi folosite în mod complementar, acoperind mai multe nevoi ale părului.


Care sunt trendurile la nivel global în această categorie și cum se aliniază brandurile din portofoliul Farmec la respectivele tendințe?

 

Un trend puternic în ultimii ani este folosirea keratinei în produsele pentru îngrijirea părului. Este demonstrat științific că previne și combate căderea părului, reface părul deteriorat și reprezintă o soluție complexă de tratament. Farmec a integrat acest ingredient cheie în produsele din gama Gerovital Tratament Expert, pe care, de asemenea, îl combină cu ingrediente tradiționale, preferate de consumatorii români.

O altă tendință este folosirea șamponului uscat, pe care l-am introdus în portofoliu la sfârșitul anului trecut. Noul Șampon Uscat cu efect condiționant vine în completare cu Șamponul Sebum Control. Printr-o acțiune complexă la nivelul scalpului și a firului de păr, produsele contribuie direct la reducerea secreției excesive de sebum, înlăturând aspectul de gras și „murdar” al părului.

 

Un produs revoluționar ramâne Șamponul Antimătreață cu Ichtiol, care are la bază ingrediente precum Piroctone Olamine, provitamina B5 și Ichtiolul, cu proprietăți antiimflamatoare și antiseptice. Totodată, principiile active din compoziția Loțiunii cu Petroleum, cu efecte restructurante și regenerante, se numără printre ingredientele care au revoluționat portofoliul Gerovital Tratament Expert.

Gama Gerovital Tratament Expert

N.r. - Gerovital Tratament Expert a fost lansată prima dată în 2008, fiind una dintre gamele reprezentative ale Gerovital, cu o evoluție constantă, ajungând în doar câțiva ani de la lansare, lider în piață din punct de vedere valoric pe acest teritoriu de nișă, poziție păstrată și astăzi. Pentru a se distinge pe piața competitivă a cosmeticelor, Gerovital și-a modernizat anul trecut această gamă cu formule și ambalaje noi, venind și cu alte 6 produse naturale care reprezintă inovații absolute în portofoliul Farmec.


Ținând cont de oferta destul de generoasă de la raft, considerați că utilizatorii români încă au nevoie de îndrumare în alegerea produsului potrivit?


Fiind o piață aglomerată, consumatorii au nevoie de consultanță pentru a face cea mai bună alegere. Suntem în era tehnologiei, avem la dispoziție informație multă și diferită, iar consumatorul poate fi copleșit, dar noi îi venim în ajutor prin consiliere prin toate canalele de comunicare și îl ajutăm sa aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Rețeaua de magazine Gerovital a fost creată având la bază conceptul unic de „Doctor în frumusețe”, care a urmărit încă de la început nevoile celor care pășesc pragul magazinului. De asemenea, în toate magazinele de brand Farmec și Gerovital avem specialiști în frumusețe care le prezintă vizitatorilor schemele posibile de tratament și le pot efectua chiar teste de dermoanaliză.


Cu ce probleme frecvente ale părului/scalpului se confruntă românii și ce soluții a găsit Farmec pentru ele?


Printre cele mai întâlnite sunt regenerarea, căderea părului și mătreața, probleme pentru care am găsit soluții prin cercetări avansate. Sănătatea și aspectul părului depind mult de factorii de mediu, de climă și, în special, de stilul de viață. Fiecare zonă geografică are particularitățile sale. De exemplu, populația unei țări mai calde are alte nevoi față de cea dintr-o zonă mai rece. Doi dintre cei mai întâlniți factori care afectează creșterea părului sănătos, în România, sunt stresul și alimentația.

Produsele Gerovital Tratament Expert fac parte din diverse scheme de tratament și sunt grupate în 7 subgame, fiecare cu propria sa acțiune specifică: prevenire, nutritiv, sebum control, volum, anticădere, regenerare și antimătreață. Printre principalele inovații pe care le avem pe piață se numără Fiolele cu keratina lichidă – o soluție complexă de tratament intensiv pentru prevenirea și combaterea căderii părului și refacerea în cazul deteriorării - și Fiolele Intensiv Antimătreață care, datorită complexului de ingrediente active naturale, elimină rapid mătreața uscată și reduc secreția de sebum, redând strălucirea părului.

 


Cum abordați comunicarea către consumatorul final, pornind de la publicul țintă al categoriei?

 

Comunicarea cu consumatorii noștri este foarte importantă pentru noi, motiv pentru care am dezvoltat rețeaua magazinelor de brand (pentru a fi mai aproape de ei), am introdus conceptul de consiliere în magazine, avem Sfatul Specialistului pe site-ul Farmec.ro și ținem legătura permanent cu ei prin canalele noastre de Social Media.

Altă metodă prin care comunicăm este realizarea unor campanii creative, cum a fost și „Fii expertă în ce vrei tu, noi suntem experții părului tau”, prin care am construit o legătură cu consumatoarele noastre. Pe lângă acestea, avem o serie de video-uri pe canalul de Youtube, prin care ilustrăm rutina de îngrijire a părului, care s-au dovedit a fi de ajutor pentru cei care folosesc produsele Gerovital.

 

În ediția din luna mai puteți citi o analiză amplă a pieței tratamentelor pentru păr.

 

 

Citit 832 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.