fbpx Imprimă această pagină

Denis Asmarandei, Henkel: „Am deschis un nou segment, ultra-premium, în piața detergenților de rufe”

Scris de   Publicat Joi, 28 Martie 2019 16:32

Deși detergentul pudră are în continuare cea mai mare pondere din piață, acest segment este într-o continuă scădere, în favoarea formatelor moderne – lichid și capsule predozate, principalii jucători concentrându-și atenția și investițiile către aceste tipuri de produse. Dacă în 2018, piața totală a crescut cu 8% ca valoare a vânzărilor și cu 6,3% ca volum, față de 2017 (Sursa: Nielsen), cele două „formate ale viitorului” au avut o dinamică mult mai accelerată: 20% ca valoare, 18% ca volum.

 

Henkel a fost primul jucător din România care a deschis categoria de detergent lichid, în 1997, prin brandul Persil. De asemenea, a exploatat și segmentul capsulelor predozate, aducând periodic inovații în piață.


„Dacă în trecut consumatorii căutau cel mai bun detergent pentru îndepărtarea petelor, acum își doresc și alte beneficii: prospețime, strălucire, grijă pentru țesături și culori, detergenți care dau un «refresh» hainelor etc. Tocmai de aceea, un brand puternic trebuie să vină constant cu inovații care să acopere toate aceste nevoi, inovația fiind pilonul de susținere a brandului Persil”, evidențiază Denis Asmarandei, Brand Manager Henkel Laundry&Home Care.

 

Perwoll Fashion colajInovația este cheia succesului și pentru detergentul Perwoll, anul trecut fiind lansată varianta Care&Refresh, special concepută pentru a elimina mirosul neplăcut din țesăturile sintetice. În septembrie 2018, Perwoll a revenit pe piață cu deja consacratele ediții limitate, cu un nou parfum unic și un design inspirat direct de pe podiumurile de prezentare ale celor mai mari case de modă din lume.

 

 

Presil Premium colaj„Se observă o tendință de creștere a interesului cumpărătorilor pentru produsele premium. Am deschis astfel un nou segment, ultra-premium, în piața detergenților lichizi și a capsulelor predozate, odată cu lansarea, în august anul trecut, a produselor Persil Premium Gel și Persil Premium Duo Caps, care oferă excelență în îndepărtarea petelor, strălucire premium și până la 4 săptămâni de prospețime”, adaugă Denis Asmarandei.

 

În ediția din luna aprilie puteți citi o analiză amplă a pieței detergenților de rufe.

 

 

Citit 887 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.