fbpx Imprimă această pagină

Andra Sima, Unilever SCE: „Utilizatorii de produse de curățenie se orientează către soluții din ce în ce mai specializate”

Scris de   Publicat Sâmbătă, 03 Martie 2018 23:40

 

Trei din zece familii cumpără produse destinate curățeniei bucătăriei

 

Potrivit GfK România, în 2017, românii au cumpărat mai des și în cantități mai mari la un act de cumpărare produse pentru curățenia locuinței. Acest lucru a condus la o creștere a pieței de 7,3% în valoare, în linie cu întreaga piață de FMCG.
Și vânzările de produse pentru curățenia bucătăriei au avut o evoluție pozitivă, de aproape 18%. Creșterea vine în principal ca urmare a faptului că mai mulți români au cumpărat acest tip de produse.


În 2017, produsele destinate strict curățeniei bucătăriei au fost achiziționate de aproximativ 3 din 10 familii din România, cu aproape 10% mai multe decât în 2016. Și frecvența de cumpărare a crescut în comparație cu 2016. În plus, românii au plătit mai mult la un act de cumpărare pentru aceste produse, în medie 9,7 lei, în contextul în care prețul produselor destinate curățării bucătăriei a rămas la nivelul anului anterior.


Piața produselor destinate curățeniei bucătăriei este foarte concentrată, iar mărcile producătorilor domină vânzările, acoperind peste 93%. Principalele mărci prezente pe această piață - Triumf, Cif și Cillit - cumulează 72% din valoarea totală a categoriei. Printre mărcile proprii se remarcă W5 (Lidl).

 

Andra Sima, Marketing Category Manager Household Cleaning, Unilever South Central Europe (foto), face următoarele precizări:

“Piaţa soluţiilor specializate pentru îngrijirea suprafeţelor este în creştere valorică, deşi stagnantă în volum. Asta se datorează unui cumul de factori: creşterea veniturilor românilor şi a coşurilor de cumpărături; migrarea către branduri mai premium; fragmentarea tot mai mare a ofertei pe tipuri de murdărie şi suprafeţe (dacă în trecut aveam spray de curățat pentru bucătărie, acum avem unul pentru cuptor, unul pentru aragaz, pentru frigider, pentru microunde etc.); apariţia unor formate noi, mult mai convenabile şi versatile (şerveţele umede, soluţii pulverizatoare care nu necesită clătire).

Bineînţeles că şi trendurile de comportament ale consumatorilor influenţează obiceiurile de cumpărare: orientarea către produse cât mai specializate pentru suprafeţe sensibile (ceramică, granit, lemn tratat), creşterea nivelulul de educaţie, migrarea urban-rural, orientarea către eficiență şi beneficii adiţionale versus volum mare la calitate medie şi opţiunea unei părţi din ce în ce mai mari din public pentru produse bio, bazate pe ingrediente naturale sau fără clor.

Cif este lider în piaţa soluţiilor de curăţat suprafeţe, mizând pe inovaţie constantă, produse de calitate superioară, formule eficiente care, în acelaşi timp, contribuie la întreţinerea suprafețelor pe termen lung fără să le atace şi, nu în ultimul rând, înfrumuseţând locurile din jurul nostru şi implicându-se în viaţa comunităţilor prin campanii de responsabilitate socială, cum este Cif Curăță România, aflată la a 5-a ediţie în 2018.”

 

 

Citit 1294 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.