fbpx Imprimă această pagină

Delia-Nicoleta Durnea, dm drogerie markt: „Am identificat o creștere spectaculoasă în achiziția produselor fără zahăr”

Publicat în categoria Alte produse alimentare
Scris de   Publicat Joi, 13 Iunie 2019 16:05

Odată cu creșterea numărului de diagnostice de diabet și boală celiacă, dar și a persoanelor preocupate de o nutriție echilibrată și de un stil de viață sănătos, alimentele speciale din categoria diet free (fără zahăr, fără grăsimi, fără gluten etc.) au intrat tot mai mult în vizorul retailerilor. Delia-Nicoleta Durnea, manager sortiment, Departamentul Achiziții, dm drogerie markt, arată care este strategia la raft a companiei pentru acest segment de produse.

 

În alte țări europene, tendința de a menține un stil de viață sănătos a început cu câțiva ani înainte de a apărea la noi acest trend. În acest moment, în România, există un potențial imens de creștere pe segmentul de alimentație sănătoasă, prin dezvoltarea categoriilor de produse speciale.


Ținem cont de nevoile clienților noștri care, odată cu creșterea numărului de diagnostice de diabet și boală celiacă, s-au văzut puși în postura de a consuma produse speciale. Chiar dacă pentru aceste produse nu există o etichetă medicală, ele sunt mult mai bine tolerate de organism, chiar și de către persoanele fără probleme de sănătate. De altfel, o parte dintre clienții care sunt interesați de un stil de viață sănătos aleg să consume produse din categoria celor fără gluten sau zahăr.


În România, am identificat o creștere spectaculoasă în achiziția produselor fără zahăr. Vorbim de peste 80% față de anul trecut, în aceeași perioadă analizată. Vedetele sunt îndulcitorii pe bază de plante, care înlocuiesc cu succes zahărul procesat. Este o tendință generală, de fapt, îndulcitorii fiind produse „vedetă” și la nivel internațional.


Lucrăm atât cu producători cunoscuți la nivel internațional, cât și cu producători români. Brandurile importante din aceste categorii de produse speciale, prezente în magazinele dm drogerie markt sunt: marca proprie dmBio, Schär (alimente de bază și snack-uri dulci sau sărate fără gluten), Green Sugar (marcă produsă în România, de către Farmamed), Tagatesse, ­Alergo, Gullon, SamMills (producător român de paste și chipsuri fără gluten), Bauckhof (alimente de bază).


Creșterea numărului de persoane cu diverse intoleranțe nu ține cont de situația financiară a acestora și, din păcate, categoriile de produse speciale nu sunt la fel de accesibile ca celelalte produse. Încercăm să găsim cele mai bune variante pentru toți cei care au nevoie de ele, acesta fiind un criteriu important în procesul decizional de listare a lor. Un alt criteriu este optimizarea categoriei, astfel încât o persoană cu aceste intoleranțe să se poată bucura de diversitate în alimentație.


În acest moment, în dm, categoria de produse fără gluten/lactoză este semnalizată și poziționată separat de celelalte produse ecologice și convenționale, pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a le identifica mai ușor.


Din punct de vedere medical, din păcate, viitorul vedem că nu arată prea bine. Stresul oxidativ (preponderent urban) la care ne expunem poate fi un factor declanșator al multor intoleranțe. Consider că nevoia, dar și trendurile din piață vor duce spre o sortimentație mult mai variată, pentru a oferi consumatorilor o stare generală de bine.

 

Citeste și: Produsele dietetice și-au adjudecat regim special la raft

Citit 637 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.