fbpx Imprimă această pagină

„În logistică este crucial să reacționezi rapid și eficace când ceva neașteptat se întâmplă”

Publicat în categoria Strategii de piata
Scris de   Publicat Joi, 09 August 2018 09:18

Interviu cu Yann Belgy, director general ID Logistics România şi Polonia


Piaţa serviciilor de logistică s-a dezvoltat foarte mult în România în ultimii 20 de ani, însă pare că încă mai are potenţial. Din ce zonă consideraţi că va veni această dezvoltare mai degrabă: din creşterea gradului de externalizare a serviciilor de logistică sau din creşterea – în volum şi complexitate – a operaţiunilor clienţilor?


Într-adevăr, serviciile logistice s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani însă piața de logistică românească încă mai are potențial de creștere. Acest lucru se va întâmpla odată cu dezvoltarea economiei românești, majorarea consumului și dezvoltarea infrastructurii locale care va putea poziționa România pe post de hub logistic în regiune.


Dezvoltarea serviciilor de contract logistics va veni atât din noi externalizări ale unor operațiuni – încă sunt multe companii pe piață, în special cele românești, care cresc într-un ritm foarte rapid și care vor trebui să externalizeze logistica lor către un furnizor 3PL pentru a se concentra pe business-ul lor principal –, dar și din creșterea volumelor și a complexității businessului clien­ților existenți, care vor dezvolta și încredința operațiunile lor din ce în ce mai complexe către furnizorii 3PL.

 

Shopperii şi consumatoriii finali au nevoi şi pretenţii tot mai înalte şi mai sofisticate care generează, la nivelul clienţilor dv., aşteptări de asemenea tot mai înalte. Care consideraţi că sunt, în prezent, cele mai mari 3 provocări pentru operatorii de logistică?


Sunt foarte multe provocări în acest sens, dar mă voi referi la următoarele trei:

  • Prima provocare este, în mod cert, aceea de a găsi și păstra forța de muncă, începând de la nivelul muncitorului din depozit și până la cei din echipa de management, în această piață a muncii din ce în ce mai volatilă;
  • A doua provocare este aceea de a menține prețuri competitive, dar în același timp de a inova și pregăti tranziția de la operațiunile bazate mai mult pe munca manuală către cele cât mai automatizate, care vor fi implementate în viitor;
  • A treia provocare este de a te adapta la schimbarea dinamică a volumelor și a cerințelor pieței, deci și a ne­voilor clienților noștri.

 

Care sunt soluţiile adoptate de ID Logistics pentru rezolvarea acestor trei mari provocări ale momentului?


Yann Belgy 7803Referitor la abilitatea de a ne recruta și menține angajații, acest lucru este primordial pentru orice ope­rațiune logistică. În acest sens, noi am implementat deja un proiect dedicat pentru a ne mări atractivitatea și motivația echipelor noastre, menținând nivelul sala­rial al pieței. Cele mai importante aspecte sunt totuși condițiile de muncă oferite și calitatea echipei de mana­gement: la salarii egale, angajații vor prefera cu siguranță să muncească într-un loc unde sunt tratați cu res­pect și în mod corect.


Legat de competitivitate, încercăm întotdeauna să o bazăm pe inovație. De aceea suntem pregătiți să investim o multitudine de resurse în testarea și implementarea de soluții noi, chiar dacă uneori câteva dintre ele s-au dovedit ulterior a nu fi o idee prea bună.


În același timp, utilizăm nivelul înalt de experienţă câștigată în vestul Europei pe parte de automatizare, transferând în România bunele practici de acolo. Dar funcționează și în sens invers, adică încercăm să identificăm bunele practici utilizate în România și să le transferăm în cadrul operațiunilor noastre din alte țări.


În ceea ce privește adaptabilitatea la dinamica nevo­ilor în continuă schimbare, am luat decizia de a fi o companie ce nu deține bunuri imobiliare. Înseamnă că nu deținem propriile depozite, echipamente sau TIR-uri, dar le închiriem de la companii specializate pe aceleași durate de contract ca și cele încheiate cu clienții noștri. Acest lucru ne oferă posibilitatea să propunem soluții dedicate, personalizate și să ne adaptăm permanent la nevoile clienților noștri.


Pe lângă politica noastră de investiții, cel mai important este modul nostru de gândire: Noi nu vom spune „NU”clientului nostru, ci vom încerca de fiecare dată să găsim împreună cu el cea mai bună și practică soluție care să răspundă la nevoile sale.

 

Practica arată că operatorilor de logistică li se solicită multă flexibilitate (mă refer în special la packaging, la situaţiile în care, în ultimul minut înainte de plecarea coletului, clientul solicită completarea sa). Pentru gestionarea unor astfel de situaţii cât de importantă este îmbunătăţirea planificării operaţiunilor şi ce rol are înţelegerea nevoilor clientului?


Operatorul de servicii de contract logistics trebuie în mod sigur să fie flexibil, acesta este motivul pentru care el există în business. Un operator logistic inflexibil devine complet inutil.
Planificarea volumelor de business și prognozele sunt importante pentru planificarea adecvată a resurselor și în acest sens lucrăm împreună cu clienții noștri pentru a crea previziuni cât mai exacte cu putință.


Pe de altă parte, știm că planurile sunt doar pla­nuri și deseori realitatea se dovedește a fi diferită de plan într-un mod complet neașteptat. Este crucial să înțelegi nevoile reale ale clientului și să-i propui soluția cea mai potrivită și eficientă, dar în același timp să reacționezi rapid și eficace când ceva neașteptat se întâmplă.

 

poza depo

 

Marii operatori de retail se extind tot mai mult în localităţi rurale şi urbane mici (până la 20.000 de locuitori), proces care implică eforturi specifice pentru operatorii de logistică. În ce măsură ID Logistics este pregătită şi dispusă să preia astfel de eforturi?


ID Logistics se concentrează pe operațiuni de contract logistics dedicate; cu alte cuvinte, înseamnă că noi furnizăm soluții pentru operațiuni complexe de warehousing împreună cu serivicii complementare de valoare adăugată oricând este nevoie.


Rolul nostru este să îi ajutăm pe clienții noștri să facă față cerințelor lor de business. Dezvoltarea de magazine mici în localități rurale și urbane mici este în mod clar un trend în România și nu numai. Pentru a ne adapta la aceste cerințe, ne schimbăm procesele și modul de lucru: de exemplu, facem picking la bucată în loc de ­picking la bax, pregătim simultan mai multe comenzi mici în loc de una mai mare, sau utilizăm „rollcage”-uri în loc de paleți.


Sunt multe soluții tehnice pentru a raspunde acestor nevoi; provocarea reală nu este soluția tehnică, ci ușurința de a te adapta.

 

Una din competenţele ID Logistics este în domeniul e-commerce, în dezvoltare şi în Polonia şi în România. Care apreciaţi că sunt principalele trei calităţi necesare unui operator de logistică pentru a răspunde eficient cerinţelor clienţilor din e-comm?


Yann Belgy ID LogisticsE-commerce-ul este în mod categoric un trend care a schimbat și continuă să schimbe business-ul nostru, și îl schimbă foarte rapid, neoferind clienților sau furnizorilor 3PL prea mult timp pentru a se adapta. Acest fenomen este cu atât mai real în piețe care se dezvoltă rapid, cum sunt cele din Polonia și România.


De exemplu, am început luna trecută în Polonia operațiunile de e-commerce pentru Norauto (retailer din domeniul automotive) și în România plănuim să începem operațiunile de e-commerce pentru un client din domeniul fashion până la sfârșitul acestui an.


Noi considerăm că principalele calități ale unui operator de logistică e-commerce sunt scalabilitatea și reactivitatea (capacitatea de a se adapta la volume neașteptate crescute), inovarea (propunerea proactivă de noi soluții de îmbunătățire a modului de a face lucrurile, a calității serviciilor și a costurilor) și flexibilitatea (să asculți nevoile clienților, să fii pregătit să schimbi complet modul de lucru și să pregătești o soluție nouă, mai eficientă).

 

Lipsa personalului calificat, fluctuaţia ridicată a forţei de muncă sunt probleme comune angajatorilor din România. Ca operator relativ nou intrat pe piaţă, cum rezolvaţi problemele care ţin de atragerea, trainingul, păstrarea şi motivarea angajaţilor?


Acestea sunt în mod cert problemele CHEIE pentru orice angajator din România la acest moment și probabil vor rămâne și în anii ce urmează.


Nu vrem să dezvăluim exact detaliile acțiunilor noastre, dar aceste provocări legate de resursele umane sunt o prioritate pentru noi și stau la baza strategiei noastre, noi le considerăm ca un avantaj competitiv.


Am implementat multe acțiuni în acest sens, dar cea mai importantă dintre ele rămâne să oferi angajaților condiții bune de muncă și să ai o echipă puternică de management care să înțeleagă cât de important este managementul oamenilor.

 

Care este profilul companiilor care doriţi să vă devină client?


În ceea ce privește sectoarele de activitate, cel mai dezvoltat sector al nostru este cel de retail general (hipermarketuri, supermarketuri, etc.) și cel specializat (DYI, automotive, cosmetice etc.).
Avem de asemenea experiență cu producătorii din domeniul FMCG, fashion și cosmetice și ne dezvoltăm rapid în e-commerce, unde mai mult de jumătate din noile depozite pe care le deschidem în lume au legătură cu e-commerce-ul.


Legat de mărimea companiilor, serviciile noastre se adresează mai mult companiilor cu nevoi de depozitare medii sau mari, pentru care conceptul de soluție dedicată este mai eficient.

 

ID Logistics este o companie tânără; ce anume aţi adus nou pe piaţa mondială a serviciilor de logistică?


Ceea ce ne dorim să aducem pe piață sunt inovația și abordarea cu adevărat orientată către client, cred cu tărie că acestea ne fac diferiți!

 

poza cross

 

Citit 1433 ori

Articole recente -Cristi Bădescu

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.