fbpx Imprimă această pagină

Andrei Popescu, General Manager Freshful: „Modelul nostru presupune să vindem un coș complet care să înlocuiască cumpărăturile recurente din hipermarket“

Publicat în categoria Special
Scris de   Publicat Vineri, 10 Decembrie 2021 13:00

De ce aţi ales să lansaţi o nouă platformă și nu să dezvoltaţi platforma de băcănie din cadrul eMag sau platforma marketplace, prin dezvoltarea unui serviciu de livrări pentru produse proaspete?

 

E important să menționăm că eMAG este un grup de companii cu o abordare sinergică. Fundamental, eMAG este un brand specializat pe vânzări online de non-food și deține lidershipul în piață. Atunci când a intrat pe segmentul food a făcut-o pentru că a observat o schimbare de comportament a consumatorilor și a înțeles potențialul existent în piață: oamenii sunt pregătiți să comande alimente online și asta îi ajută să câștige timp.

Strategia grupului eMAG este să acopere toate misiunile de cumpărare, de aceea astăzi există și Tazz și Freshful, fiecare cu roluri total diferite. Încercăm să acoperim toate nevoile consumatorului cât se poate de bine. Concret, eMAG este un site generalist care poate să livreze la nivel național, ceea ce Freshful nu face deocamdată. eMAG livrează doar dry food și utilizează intens sistemul Easybox, acolo unde Freshful nu ar putea să ducă produse proaspete. Apoi, Tazz livrează ultrarapid în numai 15 minute, dintr-o gamă restrânsă de numai 2.000 de produse și se limitează la cumpărături de impuls, care rezolvă nevoi punctuale ale consumatorilor.

Pe de altă parte, Freshful livrează un sortiment complet de aproximativ 20.000 de produse, inclusiv produse proaspete și congelate. Modelul nostru presupune să vindem un „coș complet“ care să înlocuiască cumpărăturile recurente din hipermarket, așa cum Tazz vrea să înlocuiască acele cumpărături făcute la magazinul din apropiere, iar eMAG este magazinul complet pregătit să livreze în toată țara. Iată ideea noastră de sinergie pe segmentul alimentar. Cu o nouă echipă dedicată și beneficiind de expertiza eMAG în tehnologie și operațiuni, am pus bazele unui model independent, cu produse într-un depozit frigorific tehnologizat, unde sute de furnizori parteneri și fermieri locali ne trimit marfă în stoc, iar noi o livrăm în 2 ore de la plasarea comenzii către consumatorii din București și Ilfov.

 

Care sunt principalii factori de diferenţiere ai platformei freshful.ro în raport cu alţi furnizori de produse fresh din e-commerce?

 

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL CU UN SINGUR CLICK, ÎN EDIȚIA DIGITALĂ A REVISTEI PIAȚA!

Citit 1729 ori

Articole recente -Carol Popa

Articole înrudite

Trebuie să vă conectați pentru a putea posta comentarii. Dacă nu aveți un cont, vă puteți crea unul aici.