Imprimă această pagină

Care sunt provocările marketerilor astăzi?

Publicat în categoria Marketing si publicitate
Scris de   Publicat Marți, 28 Ianuarie 2020 12:59

„Despre «Care sunt cele mai bune ponturi și recomandări de marketing în 2020?», putem discuta pentru numeroase categorii specifice, de la tendințele în advertising, SEO, social media și email marketing, până la cele în video, mobile și UX design. Sunt foarte utile și există multiple abordări pentru fiecare. Ce este însă și mai util, e să fim siguri că suntem orientați în direcția potrivită atunci când le punem în practică”, relatează Carmen Bârleanu, Marketing Strategy &Technology Consultant, trainer la Institutul de Marketing.


În opinia sa, provocările de astăzi ale marketerilor țin de „lumea exterioară” și de „lumea interioară”, după cum urmează:


Provocările „lumii exterioare”


Consumatorii s-au schimbat radical față de acum 5 sau 10 ani. Cer viteză și confort. Nu acordă atenție. Iar de la un brand vor mai mult decât un produs funcțional la timp.
Evoluția tehnologică necesită soluții noi și rapide pentru a interacționa relevant cu consumatorii acolo unde sunt - pe o multitudine de canale și dispozitive, și atunci când vor – instant. Competiția vine și sub formă de marketplace-uri sau jucători de nișă, alte categorii de produs sau noi modele de business.


Provocările „lumii interioare”


„Lumea interioară” e tot ce se întâmplă în interiorul companiei pentru a răspunde provocărilor exterioare. Deși invizibilă consumatorului, ea determină de fapt experiența lui cu brandul.


Strategia de marketing trebuie să ia în considerare aspecte nemaiîntâlnite și să aducă rezultate palpabile unui business cu priorități disparate.
Urmează gestionarea unui număr prea mare de baze de date și sisteme care ar trebui să-i ajute pe marketeri. Alteori însă, acestea chiar lipsesc.
În echipa de marketing rolurile au devenit neclare, iar cunoștințele și abilitățile, insuficiente.

 

carmen barleanu site

 

Toate aceste provocări se vor accentua puternic și reprezintă niște tendințe în sine. Ca soluții, Carmen Bârleanu a identificat cinci tendințe principale de marketing pentru 2020 și pentru noua decadă, pe care le vom prezenta în ediția din luna februarie.

 

Citit 1586 ori

Articole recente -Maria Vaschi

Articole înrudite