BusinessPLUS@2018, Club Retail: Parteneriatele cu valoare adaugata - cheia pentru loializarea consumatorilor

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 18:08 | Vizualizari: 346

Dezbaterile despre parteneriatele cu valoare adăugată – tema discuţiilor din panelul trei al conferinţei BusinessPLUS@2018 de la Poiana Braşov, au avut un numitor comun, fie că a fost vorba despre reprezentanţi ai retailerilor, ai producătorilor sau consultanţi. Loializarea clienţilor este preocuparea principală a companiilor din industria bunurilor de larg consum, indiferent de domeniul lor de acţiune. 

Anca Popescu, Directorul magazinului Cora Pantelimon, a spus că magazinul său înregistrează cea mai mare valoare a vânzarilor din grup. A ajuns la această performanţă după o acţiune din 2006, când a lansat cardul de fidelitate, care o ajută să recunoască acei clienţi loiali şi să îi recompenseze. Ea a afirmat că experienţa de shopping a consumatorilor este foarte importantă, atât în offline, cât şi în online. Clientul are nevoie în continuare şi solicită consiliere, securitate, ambianţă, inovaţie. Cora, ca retailer, a trebuit să identifice punctele de interacţiune cu clientul în magazine şi va introduce partea de consiliere pe anumite categorii de produse.

 

Marinela Stanciu, Senior Modern Trade Channel Manager la Ursus Breweries/Asahi Beer, a precizat că shopperul din 2017 are tot mai puţin timp, vrea ca lucrurile să se întâmple în viteză, iar produsele să fie la îndemâna lui. De aceea, producătorii trebuie să le acorde shopperilor mai multă atenţie şi să le consume mai puţin timp. Loializarea se concentrează acum pe captarea atenţiei shopperului cu servicii care să-l țină pe acesta aproape de brand.

 

Implementarea unui concurs prin mecanica tradiţională presupune implicarea cumpărătorului care trebuie să colecteze bonuri, facturi, ambalaje, coduri, iar ceea ce ar fi trebuit să aducă bucurie, un premiu câştigat, devine o problemă atunci cand bonul a fost pierdut, este de părere Dan Laszlo, New Business Director la Promoapp, companie ce propune utilizarea unei aplicaţii software care să elimine astfel de inconveniente. Aplicaţia propusă - Promoapp - vine în întâmpinarea acestor probleme ridicate de campaniile cu premii organizate de furnizori sau retaileri. Aplicaţia aduce în plus şi un cumul de informaţii despre consumatori, informaţii foarte necesare în cercetarea de marketing.

 

Horia Neș, Business Development Manager la Beck et al. Services România, a susținut şi el faptul că retailerii şi furnizorii au nevoie de soluţii IT adaptate nevoilor fiecăruia. Horia Neş spune că pentru fiecare dintre aspectele discutate în cadrul conferinţei, soluţiile software personalizate sunt cele care uşurează activitatea. 

 

În încheierea dezbaterilor, Daniela Sima, Trainer & Senior Consultant la Sfera Business, a încercat să răspundă întrebării: cum adăugăm valoare parteneriatului dintre furnizor şi retailer? Cu experienţă vastă în retail, iar acum devenită consultant pentru furnizori în relaţia cu retailerii, Daniela Sima a spus că formatul win/win e valabil când cele două părţi au interese comune. “Parteneriat înseamnă să faci concesii de ambele părți. Partea de comunicare are mult de suferit între retaileri şi furnizori, şi atunci parteneriatul nu mai este parteneriat. Dar cel mai sensibil aspect al unui parteneriat este încrederea”, a conchis Daniela Sima.

 

La finalul primei zile de dezbateri, Compania Inovalabel a organizat o tombolă cu trei premii constând într-un voucher pentru imprimare etichete. Câştigătorii tombolei au fost compania Mondelez, prin Ioana Pană, Category Planning Manager Chocolate – 50.000 etichete multipagină, compania Via-Trend/ Daniela’s, prin Valentin Terteliu, Administrator – 50.000 etichete răzuibile şi Coca-Cola HBC, prin Andreea Toma, Trade Marketing Coordinating Gastro – 50.000 sleev-uri.

 

Seara s-a încheiat într-un cadru festiv şi mai puţin protocolar,  reprezentanţii companiilor fiind invitaţi să stabilească noi contacte sau să poarte discuţii cu vechi parteneri în cadrul cinei festive.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

Special

Personal data - punct. Și de la capăt

GDPR: Marketing în alertă!     General Data Protection Regulation transformă datele personale ale consumatorilor, din peștișorul de aur al departamentelor de marketing, în castane fierbinți. Companiile trebuie să reconstruiască din temelii bazele de date și să ceară...

Paradoxul BIO

Sunt aproape 15.000 de producători români certificați plus încă 2.000 în curs de certificare, dar la raft avem foarte puţine produse românești BIO. Atât consumatorii, cât şi retailerii, așteaptă o creştere a ofertei de produse locale ecologice.   Piaţa produselor ecologice...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 30 noiembrie 2017


Retail

Luna octombrie a bifat 26 de deschideri în retailul modern

Profi a inaugurat în octombrie 19 magazine, dintre care cinci în format Standard, şapte în format City şi alte şapte în format Loco. Cele mai recente s-au deschis la Baia de Arieş, Bălteşti (Prahova), Braşov, Bucureşti şi Timişoara. Prezentă în 353 de localități, Profi este rețeaua...

Principalele etape ale procesului de remodelare a magazinelor BILLA

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achiziţia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de...

arhiva sectiunii