BusinessPLUS@2018, Club Retail: Inovare si implicare in comunitate - New way in retail

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 18:06 | Vizualizari: 431

Despre inovare, ca principal atu al competitivităţii în FMCG, au vorbit în sesiunea a doua a conferinţei BusinessPLUS@2018 reprezentanţii unor importanţi producători de pe piaţa locală, în timp ce retailerii au arătat că implicarea în comunitatea locală şi dezvoltarea sortimentaţiei constituie avantaje ce vor face diferenţa în 2018. 

 

Radu Timiș Jr., Director comercial al  producătorului de mezeluri Cris-Tim, a spus că New Way în retail înseamnă globalizare, iar cine ştie să se urce pe val va reuşi să menţină trendul. Radu Timiș Jr. a precizat că în actuala conjunctură, cuvântul cheie este adaptarea. El consideră că sănătatea este cel mai important trend al momentului, de aceea prin conceptul “Eticheta curată” Cris-Tim poate spune că are mezeluri curate. 

 

Carmen Gavrilescu, Director marketing la Agricola Bacău, a prezentat cele două inovaţii ale companiei Avicola Lumina, parte din grupul Agricola – ouăle ochioase, cu un conţinut îmbogăţit de luteină, şi ouăle inimoase, cu un conţinut îmbogăţit în omega 3. Carmen Gavrilescu a spus că marketerii şi brandurile românești trebuie să facă eforturi suplimentare pentru a convinge consumatorii că le oferă produse sănătoase. 

 

Pentru marile lanţuri de retail, viitorul începe chiar acum, în tot ceea ce înseamnă viziune, reînnoirea magazinelor, a sortimentaţiei. Aşa consideră Valer Hancaş, Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland România, care a spus că New Way în retail sau Fresh în retail este ceva asemănător. Baza acestor afirmaţii stă în existenţa unor trenduri care în ultimii ani fac referire la un nou stil de viaţă. Valer Hancaş spune că  în baza unui cumul de informaţii şi idei în aceasta directive, Kaufland şi-a  reînnoit imaginea şi a adresat consumatorilor aceeaşi invitaţie: Noul tu trăieşte fresh! Această reînnoire costă aproximativ 100 de milioane de euro pe an, cheltuială pe care Kaufland o bugetează, pentru a asigura o  schimbare continuă. În paralel, retailerul a început modificarea galeriilor comerciale ale magazinelor Kaufland, raportat la noile tendiţe. 

 

Daniel Badea, Director marketing la Selgros Cash & Carry, şi Ionuț Roman, Director relaţii clienţi la aceeaşi companie, au arătat că dezvoltarea sortimentaţiei şi implicarea pe anumite segmente, aşa cum a dezvoltat Selgros relaţia comercială pe segmentul HoReCa, pot fi de asemenea puncte tari în competiţia puternică ce se anunţă pentru anul viitor. Selgros a ales să dezvolte foarte mult zona de gastronomie şi să o susţină cu campanii diverse - Arena Bucatarilor, demonstrații culinare în magazine. De asemenea, retailerul a început să dezvolte magazine în format mic, de 3.000 - 4.000 de metri pătraţi. Ionuț Roman a precizat că Selgros va aduce în România brandurile TransGourmet Economy şi Quality. 

 

Un tânăr antreprenor local, Cezar Verziu, Managing partner la  Fabrica de Sandwichuri, a arătat cum o idee poate susţine dezvoltarea unei companii pentru un produs cât se poate de obişnuit – sandwich-ul. Cezar Verziu susţine că  au reuşit să  devină jucători importanţi pe piaţă prin calitatea produsului şi seriozitatea faţă de parteneri, iar ca linii de dezvoltare a văzut o oportunitate într-un concept nou - street food.

 

 

Adauga un comentariu

Special

Personal data - punct. Și de la capăt

GDPR: Marketing în alertă!     General Data Protection Regulation transformă datele personale ale consumatorilor, din peștișorul de aur al departamentelor de marketing, în castane fierbinți. Companiile trebuie să reconstruiască din temelii bazele de date și să ceară...

Paradoxul BIO

Sunt aproape 15.000 de producători români certificați plus încă 2.000 în curs de certificare, dar la raft avem foarte puţine produse românești BIO. Atât consumatorii, cât şi retailerii, așteaptă o creştere a ofertei de produse locale ecologice.   Piaţa produselor ecologice...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 30 noiembrie 2017


Retail

Luna octombrie a bifat 26 de deschideri în retailul modern

Profi a inaugurat în octombrie 19 magazine, dintre care cinci în format Standard, şapte în format City şi alte şapte în format Loco. Cele mai recente s-au deschis la Baia de Arieş, Bălteşti (Prahova), Braşov, Bucureşti şi Timişoara. Prezentă în 353 de localități, Profi este rețeaua...

Principalele etape ale procesului de remodelare a magazinelor BILLA

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achiziţia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de...

arhiva sectiunii