Luna august a adăugat 24 de noi magazine în rețeaua retailului modern

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 16:11 | Vizualizari: 601
de Maria Vaschi

Cele mai multe deschideri au avut loc în cadrul rețelelor Profi (16) și Mega Image (4)

Profi ajunge la 610 unități

În luna august, Profi a deschis în total 16 magazine. Cinci dintre acestea sunt în format City și au fost inau­gurate în Roșiori de Vede (Teleorman), București, Cluj și Brașov (2). În format Loco au fost deschise șapte ma­gazine, în localitățile: Horodnicu de Sus (Suceava), Dridu (Ialomița), Cerat (Dolj), Munteni (Galați), Dofteana (Bacău), Contești (Teleorman) și Perișoru (Călărași). Patru dintre cele mai noi magazine sunt în format Standard și se regăsesc în localitățile Vicovu de Jos (Suceava), Slănic (Prahova), Fălticeni (Suceava) și Drăgănești-Olt. Astfel, la sfârșitul lunii august, rețeaua Profi a ajuns la un număr de 610 unități prezente în 337 de localități.

Grupul Carrefour a deschis 3 supermarketuri și a lansat serviciul integrat „Casa ta – Self Service”


În ultima zi din luna august, Grupul Carrefour a des­chis trei supermarketuri: primul din Călan (Hunenoara), primul din Chiajna, Sat Roșu, și al șaptelea din Iași. 

Totodată, începând cu 21 august, Carrefour România propune clienților săi în hipermarketul Carrefour Băneasa o nouă experiență de cumpărături: serviciul integrat „Casa ta - Self Service”, prima casă de marcat unde clienţii au posibilitatea de a scana şi plăti singuri, în acelaşi loc, produsele cumpărate.

„Ne bucurăm să putem oferi clienţilor noştri experienţe unice de cumpărături, iar noul serviciu integrat «Casa ta – Self Service» va da acestora posibilitatea de a lua viitorul în propriile mâini, datorită tehnologiei propuse prin funcţiile casei de marcat. Astfel, clienţii sunt invitaţi în hipermarketul Carrefour Băneasa să descopere acest proiect pilot şi să încerce singuri noua casă de marcat «Casa ta – Self Service» care permite realizarea cumpărăturilor în doi paşi simpli: scanarea produselor la casa de marcat «Casa ta Self Service»  şi plata produselor scanate - cu cardul sau prin aplicaţia mobila Carrefour Pay, disponibilă gratuit în AppStore şi în magazinul Google Play”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dimanica Comercială&Pricing Carrefour România.

 Zona dedicată noului serviciu „Casa ta – Self ­Service” este alcătuită din 4 case de marcat tip self check-out şi este deservită de un supervizor permanent, gata oricând să ofere clienţilor îndrumarea necesară utilizării caselor de marcat.  


Rețeaua Mega Image include 20 de magazine în judeţul Constanţa


Mega Image a deschis cel de-al doilea supermarket din Cluj-Napoca, în urma planului de expansiune anunțat la începutul anului. Astfel, noul supermarket Mega Image este amplasat într-o zonă centrală, accesibilă pentru pietoni, în Piaţa Mihai Viteazul nr. 17 și are o suprafaţă de vânzare de 890 de mp.

Cea de-a doua deschidere în Cluj confirmă angajamentul pe care ni l-am luat odată cu lansarea pe această piață, de a aduce astfel clujenilor o experienţă diferită la cumpărături, care să le ofere inspiraţie pentru stilul lor de viaţă autentic. Continuăm, de asemenea, să susţinem şi să promovăm producătorii locali prin parteneriate directe cu aceştia”,  afirmă Vassilis Stavrou, Director General Mega Image.

Tot în august a fost inaugurat și primul magazin din stațiunea Mamaia, al 20-lea din județul Constanța, precum și alte două noi magazine Shop&Go în Bucureşti. Mega Image Mamaia este amplasat în Bd. Mamaia, în complexul Mioriţa, la parter, și are un program de funcţionare Non-Stop.

Astfel, Mega Image ajunge la o rețea ce include două magazine în Cluj-Napoca și 20 de magazine în judeţul Constanţa, respectiv 557 la nivel național.

Annabella continuă expansiunea în judeţele vecine

Annabella  a deschis în luna august al treilea magazin în Curtea de Argeș , pe strada Posada, nr. 5, magazin ce are o suprafață de expunere de 400 metri pătraţi.

 Suntem bucuroși că am fost primiţi atât de bine în județul Argeș. Grupul Annabella are ca valoare primordială satisfacerea cerințelor și preferințelor clienților săi. De aceea, cu cel de-al treilea magazin în Curtea de Argeș, dorim să câștigăm încrederea clienților din municipiu în fiecare zi prin seriozitate, servicii de calitate, diversitate la prețuri ca între vecini. De asemenea, scopul nostru este să oferim argeșenilor o mai bună experiență de cumpărare într-un cadru amenajat după standarde moderne de retail. Nu în ultimul rând, suntem mândri că ni s-au alăturat noi membri în echipa Annabella, acest lucru fiind posibil prin crearea a noi locuri de muncă”, a declarat Dorina Mutu, director general Annabella.

Reţeaua Annabella cuprinde în prezent 60 de magazine, iar în 2016 a realizat afaceri totale de 218,57 milioane lei, în creştere cu 10.88 % faţă de anul anterior. Retailerul ocupă poziţia 90 în Topul celor mai mari companii din industria FMCG după cifra de afaceri rea­lizată anul trecut. 
 

 

Adauga un comentariu

Special

Personal data - punct. Și de la capăt

GDPR: Marketing în alertă!     General Data Protection Regulation transformă datele personale ale consumatorilor, din peștișorul de aur al departamentelor de marketing, în castane fierbinți. Companiile trebuie să reconstruiască din temelii bazele de date și să ceară...

Paradoxul BIO

Sunt aproape 15.000 de producători români certificați plus încă 2.000 în curs de certificare, dar la raft avem foarte puţine produse românești BIO. Atât consumatorii, cât şi retailerii, așteaptă o creştere a ofertei de produse locale ecologice.   Piaţa produselor ecologice...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 30 noiembrie 2017


Retail

Luna octombrie a bifat 26 de deschideri în retailul modern

Profi a inaugurat în octombrie 19 magazine, dintre care cinci în format Standard, şapte în format City şi alte şapte în format Loco. Cele mai recente s-au deschis la Baia de Arieş, Bălteşti (Prahova), Braşov, Bucureşti şi Timişoara. Prezentă în 353 de localități, Profi este rețeaua...

Principalele etape ale procesului de remodelare a magazinelor BILLA

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achiziţia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de...

arhiva sectiunii