Ianuarie a bifat 16 noi deschideri în comerțul modern

Luni, 13 Februarie 2017, ora 14:54 | Vizualizari: 560

Cele mai multe inaugurări aparțin retailerului Profi Rom Food.

Profi încheie luna ianuarie cu un nou record, inaugurând zece magazine. Trei dintre acestea sunt în format City și au fost deschise la Bacău, Cluj Napoca și Giroc (Timiș). În format Loco s-au deschis patru unități, după cum urmează: Răzvad (Dâmbovița), Jebel (Timiș), Jegălia (Călărași), Utvin (Timiș) și Vadu Crișului (Bihor). Unitățile deschise în Cornești (Dâmbovița) și București funcțio­nează  în format Standard.

Rețeaua Profi  a ajuns astfel la un număr total de 511 magazine.

În acest an, retailerul vizează accelerarea ritmului de creștere, estimând un număr de inaugurări cel puțin egal cu cel de anul trecut, atât în noi localități urbane și rurale, cât și în zonele în care rețeaua este deja prezentă, inaugurări împărțite în mod egal între cele trei formate pe care le operează. 

 

Mega Image a deschis primul magazin din acest an în București, Shop&Go Covaci 14. Alte patru magazine au fost inaugurate la finalul anului trecut, în data de 30 decembrie 2016, Mega Image ajungând în prezent la 527 de locații. 

 

Lidl continuă și în acest an investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în orașul Drobeta Turnu ­Severin, județul Mehedinți, în data de 26 ianuarie. Noua unitate este situată pe Str. Mihai Viteazu, nr. 147, iar odată cu deschiderea sa au fost create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. 

Magazinul are o suprafață de 1200 mp și aproape 100 de locuri de parcare. 

Procesul de construcție a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Astfel, alături de noul sediu central Lidl din București și de sediul logistic de la Lugoj, procesul de execuție a noului maga­zin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

 

Rewe România, operatorul reţelei de discount Penny Market, a deschis patru magazine în data de 18 ianuarie, în localităţile: Săcele (Brașov), Popeşti Leordeni (Ilfov), Bolintin (Giurgiu) şi Oraviţa (Caraș Severin).

Odată cu aceste magazine, Penny a ajuns să opereze 200 de unităţi. În cursul acestui an, cinci magazine XXL Mega Discount urmează a fi integrate brandului Penny Market, după ce în primele zile din ianuarie unitatea de la Braşov a suferit această transformare, iar cele de la Sibiu şi Galaţi au fost închise.

 

Adauga un comentariuSpecial

Capcanele creşterii

Inflaţia, scumpirea materiilor prime, reducerea investiţiilor guvernamentale şi riscul de recesiune sunt pericole ce pot induce o schimbare de trend în FMCG, după ce 2017 a început neobişnuit de bine pentru furnizori şi retaileri ca urmare a creşterii salariilor, a pensiilor şi a altor venituri bugetare. ...

Afacerea «MEDIU»: cine profită mai mult?

În problematica deşeurilor, accentul se pune pe bani şi mai puţin pe protecţia mediului. Chiar şi legislaţia prezentă şi modificările propuse pentru legislaţia viitoare sunt centrate pe taxe indirecte sau penalităţi, în timp ce problematica mediului apare ca o consecinţă a acestor prevederi de ordin...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 31 martie 2017


Retail

Comerţul modern şi-a adjudecat, în februarie, 14 noi unităţi

Profi a deschis 12 magazine, iar Lidl şi Kaufland, câte unul.   Reţeaua Profi deţine în prezent 523 de magazine, acoperind 272 de localităţi.   Cele mai recente magazine Profi au fost deschise în ultima zi a lunii, la Halchiu şi Brusturi. Nouă dintre noile magazine din a doua lună...

Ianuarie a bifat 16 noi deschideri în comerțul modern

Cele mai multe inaugurări aparțin retailerului Profi Rom Food. Profi încheie luna ianuarie cu un nou record, inaugurând zece magazine . Trei dintre acestea sunt în format City și au fost deschise la Bacău, Cluj Napoca și Giroc (Timiș). În format Loco s-au deschis patru unități, după cum...

arhiva sectiunii