Ianuarie a bifat 16 noi deschideri în comerțul modern

Luni, 13 Februarie 2017, ora 14:54 | Vizualizari: 1273

Cele mai multe inaugurări aparțin retailerului Profi Rom Food.

Profi încheie luna ianuarie cu un nou record, inaugurând zece magazine. Trei dintre acestea sunt în format City și au fost deschise la Bacău, Cluj Napoca și Giroc (Timiș). În format Loco s-au deschis patru unități, după cum urmează: Răzvad (Dâmbovița), Jebel (Timiș), Jegălia (Călărași), Utvin (Timiș) și Vadu Crișului (Bihor). Unitățile deschise în Cornești (Dâmbovița) și București funcțio­nează  în format Standard.

Rețeaua Profi  a ajuns astfel la un număr total de 511 magazine.

În acest an, retailerul vizează accelerarea ritmului de creștere, estimând un număr de inaugurări cel puțin egal cu cel de anul trecut, atât în noi localități urbane și rurale, cât și în zonele în care rețeaua este deja prezentă, inaugurări împărțite în mod egal între cele trei formate pe care le operează. 

 

Mega Image a deschis primul magazin din acest an în București, Shop&Go Covaci 14. Alte patru magazine au fost inaugurate la finalul anului trecut, în data de 30 decembrie 2016, Mega Image ajungând în prezent la 527 de locații. 

 

Lidl continuă și în acest an investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în orașul Drobeta Turnu ­Severin, județul Mehedinți, în data de 26 ianuarie. Noua unitate este situată pe Str. Mihai Viteazu, nr. 147, iar odată cu deschiderea sa au fost create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. 

Magazinul are o suprafață de 1200 mp și aproape 100 de locuri de parcare. 

Procesul de construcție a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Astfel, alături de noul sediu central Lidl din București și de sediul logistic de la Lugoj, procesul de execuție a noului maga­zin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

 

Rewe România, operatorul reţelei de discount Penny Market, a deschis patru magazine în data de 18 ianuarie, în localităţile: Săcele (Brașov), Popeşti Leordeni (Ilfov), Bolintin (Giurgiu) şi Oraviţa (Caraș Severin).

Odată cu aceste magazine, Penny a ajuns să opereze 200 de unităţi. În cursul acestui an, cinci magazine XXL Mega Discount urmează a fi integrate brandului Penny Market, după ce în primele zile din ianuarie unitatea de la Braşov a suferit această transformare, iar cele de la Sibiu şi Galaţi au fost închise.

 

Adauga un comentariuSpecial

6 tipsuri pentru abordarea modernă a relației comerciale furnizori-retaileri

Ce trebuie să facă un furnizor înainte de a porni la negocierea cu buyerii unui mare lanţ de retail? Ce trebuie să ştie despre cel cu care negociază? Ce informaţii trebuie să prezinte despre produsul lui? Ce atitudine are față de cel cu care negociază? Cum se îmbracă la negociere? Ce...

5 mari provocări în retail aduse de torentul AMAZON

Ce schimbări aduce în retailul modern european invazia agresivă a celui mai mare retailer online.   Cum intri în competiţie cu un retailer care nu pune miză pe adaosul comercial?    E dificil să concurezi cu un competitor de talia Amazon, pentru că are un model de business ce...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 30 septembrie 2017
Retail

Principalele etape ale procesului de remodelare a magazinelor BILLA

În 22 decembrie 2015, Carrefour anunța semnarea unui acord de achiziție a societății Billa România, cu Grupul Rewe. Într-o a doua etapă, pe 29 iunie 2016, Consiliului Concurenței abrobă achiziţia celor 86 de magazine Billa. Datorită acestei achiziții, Carrefour devenea primul operator de...

Luna august a adăugat 24 de noi magazine în rețeaua retailului modern

Cele mai multe deschideri au avut loc în cadrul rețelelor Profi (16) și Mega Image (4) Profi ajunge la 610 unități În luna august, Profi a deschis în total 16 magazine. Cinci dintre acestea sunt în format City și au fost inau­gurate în Roșiori de Vede (Teleorman), București,...

arhiva sectiunii