Ianuarie a bifat 16 noi deschideri în comerțul modern

Luni, 13 Februarie 2017, ora 14:54 | Vizualizari: 906

Cele mai multe inaugurări aparțin retailerului Profi Rom Food.

Profi încheie luna ianuarie cu un nou record, inaugurând zece magazine. Trei dintre acestea sunt în format City și au fost deschise la Bacău, Cluj Napoca și Giroc (Timiș). În format Loco s-au deschis patru unități, după cum urmează: Răzvad (Dâmbovița), Jebel (Timiș), Jegălia (Călărași), Utvin (Timiș) și Vadu Crișului (Bihor). Unitățile deschise în Cornești (Dâmbovița) și București funcțio­nează  în format Standard.

Rețeaua Profi  a ajuns astfel la un număr total de 511 magazine.

În acest an, retailerul vizează accelerarea ritmului de creștere, estimând un număr de inaugurări cel puțin egal cu cel de anul trecut, atât în noi localități urbane și rurale, cât și în zonele în care rețeaua este deja prezentă, inaugurări împărțite în mod egal între cele trei formate pe care le operează. 

 

Mega Image a deschis primul magazin din acest an în București, Shop&Go Covaci 14. Alte patru magazine au fost inaugurate la finalul anului trecut, în data de 30 decembrie 2016, Mega Image ajungând în prezent la 527 de locații. 

 

Lidl continuă și în acest an investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în orașul Drobeta Turnu ­Severin, județul Mehedinți, în data de 26 ianuarie. Noua unitate este situată pe Str. Mihai Viteazu, nr. 147, iar odată cu deschiderea sa au fost create aproximativ 20 de noi locuri de muncă. 

Magazinul are o suprafață de 1200 mp și aproape 100 de locuri de parcare. 

Procesul de construcție a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Astfel, alături de noul sediu central Lidl din București și de sediul logistic de la Lugoj, procesul de execuție a noului maga­zin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene.

 

Rewe România, operatorul reţelei de discount Penny Market, a deschis patru magazine în data de 18 ianuarie, în localităţile: Săcele (Brașov), Popeşti Leordeni (Ilfov), Bolintin (Giurgiu) şi Oraviţa (Caraș Severin).

Odată cu aceste magazine, Penny a ajuns să opereze 200 de unităţi. În cursul acestui an, cinci magazine XXL Mega Discount urmează a fi integrate brandului Penny Market, după ce în primele zile din ianuarie unitatea de la Braşov a suferit această transformare, iar cele de la Sibiu şi Galaţi au fost închise.

 

Adauga un comentariuSpecial

Ceva nu se leagă

  După zece ani de investiții masive în FMCG, capitalul străin domină majoritatea categoriilor din acest sector. Trei segmente foarte competitive – procesarea cărnii, produse de panificaţie și îmbutelierea apelor minerale – au rămas şi se pare că vor rămâne sub controlul capitalului...

Cooperativizare. De data asta, e de bine

Marii retaileri își organizează propriile lanțuri scurte agro-alimentare   Drumul producției locale din mediul rural către rafturile marilor retaileri continuă să fie o provocare. Autoritățile, care au preferat să promoveze o lege – Legea 150/iulie 2016 – ce se dovedește a fi pe cât...

arhiva sectiunii

Harta retailului modern


Nou! Harta retailului modern din Romania.

Harta Retailului Modern - 31 mai 2017


Retail

Retailul european staționează, cel românesc încinge motoarele

În primul trimestru al anului 2017, comerțul modern din România a atins o cotă de piață de 62%, câștigând aproximativ 2 puncte procentuale în detrimentul comerțului tradițional, arată datele GfK Consumer Panel. Discounterii, supermarketurile și magazinele moderne de proximitate au cea mai...

Farmec apasă pedala de accelerație a deschiderilor de magazine proprii

Ținta este un număr de 50 de magazine care să acopere toate zonele țării   Într-un interviu acordat revistei Piața, Mircea Turdean, directorul general al companiei Farmec, a vorbit despre strategia de extindere a rețelelor de magazine proprii Farmec și Gerovital, despre ce încasări au acestea...

arhiva sectiunii